Bela kuća ukinula propusnicu novinaru CNN

Bela kuća ukinula propusnicu novinaru CNN Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst

Bela kuća ukinula je novinarsku propusnicu dopisniku CNN Džimu Akosti posle njegove žustre rasprave s predsednikom SAD Donaldom Trampom za vreme konferencije za novinare.

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom.

Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje, Tramp je rekao "To je dosta", a žena koja stažira u Beloj kući bezuspešno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je "stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Beloj kući", dodajući da je to "apsolutno neprihvatljivo".

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao "Izvinite, gospođo".

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao. CNN je u saopštenju naveo da je Bela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz "odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja", i optužio predstavnicu za štampu Bele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Udruženje izveštača iz Bele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izveštaču CNN posle rasprave s Trampom. Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izveštača.

Novinari koji izveštavaju iz Bele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske delove zgrade u zapadnom krilu. 

Pogledajte kako je izgledala rasprava novinara CNN Džima Akoste i predsednika SAD Donalda Trampa:

Izvor: CNN

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Goxx

Zamilsjam kad bi Vucicevic imao ovu propusnicu :) :) :)

15 1

Vox Pro

Ovo kao da sam negde već gledao?

19 0

lala4ever

Nervozan je - s pravom. Samo opušteno, sledi komeNdija koja bi mogla zaseniti čak i našu "skupštinu".

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo