Brnabić o pozorištu: Ne može se reći "Vlada neka me smeni"

Brnabić o pozorištu: Ne može se reći "Vlada neka me smeni" Izvor: N1

Ne može se reći "Vlada me je postavila, Vlada nek me smeni", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić povodom situacije u Narodnom pozorištu i zahteva za smenu upravnika Dejana Savića i poručila da, ako neko prihvati funkciju u Upravnom odboru, mora da prihvati i odgovornost.

"Pratim situaciju u Narodnom pozorištu i žao mi je što se sve dešava u mesecu kad obeležavamo 150 godina te ustanove", rekla je Brnabić novinarima u hotelu Metropol. "Žao mi je što se neko obraća Vladi Srbije i 'pere odgovornost sa sebe' i tu ne mislim samo na direktora, već i na Upravni odbor (UO)", rekla je premijerka.

 Vlada Srbije ne može da rešava sve probleme, ponovila je, ali ljudi treba da snose odgovornost za ono što rade, a to treba da čini i UO.

Ona je naglasila da će Vlada rešiti problem, ali da, ako neko pristane da bude u UO i predsednik UO, onda treba da pristane na odgovornost koju nosi ta uloga.

Brnabić je predočila da zbog toga postoje Upravni odbori, javna preduzeća, lokalne samouprave, pošto ne može i ne sme Vlada da radi sve.

"Ako neko misli da ne može da reši problem i da Vlada to treba da učini, onda očekujem da taj UO podnese ostavku", rekla je premijerka.

Izvor: N1

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

bez fotelje nema života

Pa kad ministar Vukosavljevic ne sme da ga smeni jer cuva svoju fotelju. Mislim da bi obojica trebalo da podnesu ostavke.

11 2

Boris

Nije slučajno da se ovo dešava baš na jubilej. Ne postoji ništa kulturno što naprdnjaci nisu ukaljali.

20 2

E

Upravo tako,trebao je da kaže Vučić me postavio i jedan telefonski poziv bi sve rešio...

17 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo