Vlada Kosova nema nameru da povuče odluku o uvođenju takse

Vlada Kosova nema nameru da povuče odluku o uvođenju takse Izvor: N1
Ilustracija, arhiva

Vlada Kosova saopštila je da nema nameru da povuče odluku o uvođenju takse od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci je potvrdio da je več počela primena te odluke.

Portparolka vlade Donjeta Gaši je rekla da je Vlada Kosova ovlašćena da donosi takve odluke i da su slične odluke donele i druge zemlje članice CEFTE.

 Staviljeci je za prištinske medije kazao da je kosovska carina započela primenu odluke kosovske vlade o uvođenju takse od 10 odsto na robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Da, počela je primena", kazao je Staviljeci za portal gazetaexpress.com.

Protiv odluke Vlade Kosova juče su reagovali iz Evropske unije ocenjujući da je u suprotnosti s međunarodnim sporazumom o slobodnoj trgovini CEFTA i zatražili da se ta odluka poništi.

Protiv te odluke je reagovala i Vlada Srbije.

Odluku Vlade su snažno podržali predstavnici organizacija preduzetnika Kosova.

Tagovi: Vlada Kosova , taksa , roba

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

NN

Uvedimo i mi njima, ako ima na čega!

0 0

Vlajko

Mi treba da prekinemo isporuku svih roba i struje drzavi koju ne priznajemo, ako smo principijelni! Po cenu sopstvene stete!

0 0

Брат.Бачванин

Кажу да су таксе увели само на робу из централне Србије. Значи, роба из покрајине Војводине може нормално да иде. Централна Србија и бар Република Српска могу да се извуку. Значи, шаљите прво робу у покрајину Војводину, па да се овде препакује, и да буде порекло: Нови сад, Панчево, Кикинда, Суботица... Мада, мислим да ће таксе бити повучене, али, ако их ипак не повуку- можете преко ваше северне покрајине да уштедите.

2 311

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo