Petrović: Ekonomija je ključna tema ujedinjenja opozicije

Petrović: Ekonomija je ključna tema ujedinjenja opozicije Izvor: N1info

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović smatra da je ekonomija ključna tema oko koje opozicija mora da se dogovori i ponudi alternativu građanima.

Gostujući u jutarnjem programu N1 televizije, Petrović je na pitanje šta njegova stranka nudi građanima odgovorio: ekonomiju i pozicioniranje. „Doneli smo odluku da uđemo u razgovore sa drugim opozicionim proevropskim strankama ali i vanparlamentarnim strankama da se dogovorimo oko najvažnijih ekonomskih stvari“, kaže on.

Kako je istakao, plan njegove stranke „Zaposlimo Srbiju“ ima šest tačaka i to su: promena poljopriverdne politike, projekat navodnjavanja milion hektara zemljišta, politika podsticaja proizvodnje biomase kao i ozbiljan projekat u građevinskoj industriji, sprovođenje strategije rudarstva i insistiranje kod NIS-a na ozbiljnoj investiciji od 500-600 miliona dolara da bi Pančevačka rafinerija postala među najmodernijim u Evropi.

Na pitanje kako da se prevaziđu nesuglasice iz prošlosti sa pojedinim strankama i ujedini opozicija Dušan Pterović je rekao: „ Važno je da se dogovorimo oko politike a ne da se bavimo istorijom ko je kome šta uradio u prošlosti. Ekonomija je suština“.

Pogledajte snimak celog gostovanja Dušana Petrovića:

Izvor: N1 info

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

12 godina ropstva

Sest tacaka kako sam unistio privredu i ekonomiju svoje zemlje. Idi begaj bre Petrovicu, za tebe i tvoje poltrone ne bi glasala ni najuza rodbina.

9 2

Jovan

Tadić je bio u daleko boljoj situaciji od Đinđića, imao je mnogo, mnogo više moći i kontrole. Nije iskoristio šansu koju je imao da povede hrabrije zemlju napred, već se dodvoravao nacionalistima i crkvi. Žao mi je, Srbija nema vremena za gubljenje za nekoga ko ne može ljudski da prizna poraz i preuzme odgovornost, nego iz osvete cepa stranku par dana pred izbore.

6 2

Posmatač BB

Alo bre Petrovicu pa ti nemas kredibiliteta ni za minut vlasti. Sve i da dignes Farmakom ti si zadnji koji treba da stane pred ovaj narod

10 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo