Radojičić najavio novi zdravstveni model za najmlađe

Radojičić najavio novi zdravstveni model za najmlađe Izvor: TANJUG/ BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je izjavio da je prethodne dve godine radio na razvoju modela za praćenja ranog razvoja u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova i da to iskustvo "želi da primeni na domove zdravlja i instutucije socijalne zaštite u Beogradu", navodi se u saopštenju.

On je tokom sastanka sa direktorkom Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji Reginom De Dominicis razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje i zajedničkog delovanja Grada Beograda i te organizacije.

"Prvih hiljadu dana života deteta je ključno da se na vreme uoče potencijalni izazovi i da se pruže adekvatne intervencije. Grad Beograd će biti posvećen ovom pitanju", rekao je Radojičić.

De Dominicis je kazala da joj je drago što o bitnim temama za decu može da razgovara sa nekim ko ima iskustva u radu sa najmlađima.

"Znam da ste mnogo uradili kao stručnjak i koliko ste doprineli dečijoj bolnici. U Vama ne vidim samo gradonačelnika Beograda, nego i osobu koja je jako angažovana oko razvoja i prava deteta", rekla je De Dominicis. 

Tema sastanka bilo je i predškolsko obrazovanje dece, a direktorka UNICEF-a ocenila je da je na tom planu u Beogradu dosta toga urađeno, ali i da ima još prostora za saradnju. 

Kao jedan od konkretnih projekata na kome bi trebalo raditi, razmatrano je otvaranje inkluzivnog dečjeg igrališta u Beogradu, koje bi bilo prilagođeno potrebama sve dece. 

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je ocenila da bi i postojeća igrališta trebalo prilagoditi potrebama dece sa smetnjama u razvoju i deci u kolicima. 

"Važno je da njih ne isključujemo, već da omogućimo da sva deca budu zajedno", rekla je Stanisavljević.

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Šuster

Јесте Др Радојчић стручан и одличан али шта му вреди када му министар Лончар,то је проблем.

4 0

Kostica

Vidim da su se botovi angažovali na ovoj vesti. Pobogu, pa zar je potrebno? Uzgred, da je bolja prevencija (ne samo dečja) i da su stručniji lekari, ne bi zdravstvo bilo ovoliko ruinirano, neorganizovano, preopterećeno, neefikasno, korumpirano i opasno po život i zdravlje pacijenata.

7 0

BILJA

Na prvom mestu moraju biti deca, njihova zastita i briga o njima.Oni su buducnost.

114 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo