Poverenica: Ministar diskriminisao LGBT, nije se izvinio

Poverenica: Ministar diskriminisao LGBT, nije se izvinio Izvor: N1
(arhiva)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da je ministar bez portfelja Nenad Popović diskriminisao LGBT populaciju, zbog toga što u zakonskom roku od 30 dana nije postupio po njenoj preporuci da objavi izvinjenje zbog svojih izjava.

U saopštenju poverenice se podseća da je poverenica, po pritužbi dve LGBT organizacije protiv Popovića zbog njegove objave na društvenoj mreži Tviter, dala mišljenje da je došlo do povrede Zakona o zabrani diskriminacije.

"Uz mišljenje, data je preporuka ministru Popoviću da objavi pisano izvinjenje pripadnicima i pripadnicama LGBT populacije, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama. S obzirom da ministar Popović nije postupio po preporuci ni nakon opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost", navodi se u saopštenju.

Ministar je ranije, na svom Tviter nalogu, povodom vesti "Roko ima dve mame, Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom", napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata".

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

lerr

pa izvinice se samo da.. eeeeeee

11 0

Južni

Vlast je najravnopravnija a ovo foliranje bi trebalo da to demantuje.

4 0

Mladen

Moj rođak sa partnerom ima 3 dece. Žive u Americi i to bolje od 99% ljudi. Ta deca imaju mnogo ljubavi i materijalno su obezbeđeni do kraja života. Taj isti rođak donira više para pravoslavnoj crkvi u svom gradu nego svi ostali Srbi zajedno. Na crkvenom odboru ga svi klevete dok se časte hranom i pićem kupljenim parama tog gospodina. Sto je svet briga ko i šta i s kim radi u svojoj sobi.......pored kakvih sam se ja aligatora probudio u svojoj mladosti........pa nikom ništa. Bitno je kako se čovek ili žena ophodi prema familiji i u društvu...ko koga je.. nije nimalo bitno.

27 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo