Bivši predavači VMŠ: Za Martinovića ima mesta, za nas ne

Bivši predavači VMŠ: Za Martinovića ima mesta, za nas ne Izvor: N1

Skupština Srbije nastavila je sednicu o setu zakona iz oblasti unutrašnjih poslova i pravosuđa. Pre same sednice, ispred parlamenta novinarima su se obratile žene koje su od početka godine otpuštene iz Visoke medicinske škole u Ćupriji, iste one škole u kojoj su angažovani poslanici SNS Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić.

Na poziv opozicione Demokratske stranke u Skupštini Srbije bile su žene koje su u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji ostale bez posla. One su mogle da se javnosti obrate samo ispred zgrade, jer im je za obraćanje u holu skupštine potrebno odobrenje predsednice parlamenta Maje Gojković.

Žene koje su nekada radile u toj školi kao predavači tvrde da već dve godine ukazuju na zloupotrebe rukovodstva te škole, da su pisale brojnim nadležnim institucijama, ali da odgovora nema. One najviše ukazuju na zapošljavanje mimo bilo kakvih kriterijuma u samoj školi. Njih 9 u proteklih godinu dana nije dobilo produženje ugovora o radu, a to je ista ona škola koja je angažovala visoke funkcionere SNS kao predavače, među njima i poslanike Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića.

One tvrde da nikada ni Martinovića ni Orlića nisu videle da drže predavanja, ali da su neki od njih, kao i drugi funkcioneri SNS, bili prisutni na svečanosti koju je organizovala VMŠ u Ćupriji.

Inače, kažu da imaju saznanja da se ne održavaju sva predviđena predavanja i vežbe.

Suzana Milutinović, bivši predavač, kaže da je pisala i nadležnima i medijima kako bi ukazala na neregularnosti u radu uprave škole, ali da odgovora nije bilo. Međutim, dobila je tužbe, za koje kaže da su stigle - zato što je pisala.

"Ja sam izbegla sa Kosova i sada po peti put treba da počnem ispočetka... Zbog čega? Zato što je tako rešio jedan čovek", kaže Milutinovićeva.

Mi smo svi prinuđeni da odemo odavde, kaže predavač VMŠ Sunčica Ivanović. "I ja kao doktor nauka ne znam koliko ću još raditi u školi. Zato što nakon svega ovoga  spremna sam da trpim posledice, ali sve što smo rekli je istina, i mi smo se obratili nadležnim vlastima, onako kako je koleginica pokazala".

Na navode bivših zaposlenih Visoke medicinske škole u Ćupriji N1 je tražio komentar Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića, ali oni ne odgovaraju na naše upite. Juče je poslanik Orlić rekao da u pomenutoj školi više nije angažovan, a da je, dok je radio "sve bilo po zakonu". Podsetimo, prema dokumentima do kojih je došao BIRN, prosvetna inspekcija utvrdila je nepravilnosti i naložila direktoru te škole da raskine ugovore sa funkcionerima SNS-a. Kako su novinari BIRN-a otkrili, funkcionere SNS-a Visoka medicinska škola angažovala je nezakonito, kako pokazuje zapisnik inspekcije Ministarstva prosvete - bez odluka o izboru u zvanje i bez ugovora o angažovanju.

Detaljnije od Emine Kovačević:

Izvor: N1

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Scarlett

Da li je ovo normalno?

14 104

Kosta

Mladi skolovani ljudi idite sto pre i sto dalje odavde ,jer ovde se necene pamet i znanje nego politicka pripadnost i sektastvo sada kao nikada pre.Kazem sto dalje Aistralija ,Novi Zeland...da slucajno nepadnete u iskusenje da se vratite dok je ovaj polusvet na vlasti.

46 169

Jovanica

Sto nisam bot da odmorim malo glavu,zasta sve oni daju minuse mesto da se Martinovica i Orlica stide oni se ponose,cemu to po celi dan fizikalisem za 15 do 20 evra kad ima posla,a neko za nerad uzme tolike pare,dusa me zabole.

67 169

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo