Radić: Zašto je upućen helikopter pod ovakvim uslovima?

Radić: Zašto je upućen helikopter pod ovakvim uslovima? Izvor: N1 info

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže, povodom pada vojnog MI-17 sa bebom, da nije mogao da veruje da je neko uputio helikopter pod takvim vremenskim uslovima.

Zbunjujuće je kako se desio taj sled događaja, kaže on.

Otvoriće se pitanje odgovornosti - ko je doneo odluku, kad je vidljivost takva, kaže on. Postoji hendikep po pitanju opreme i po pitanju obuke u našem vazduhoplovstvu, kaže Radić.

On kaže da bi političari učinili apsolutno sve, kao i da im "ništa nije sveto kad se pojave na televiziji, i olako daju obećanja, a kada krene nešto naopako, oni prebacuju odgovornost".

Helikopteri u ovoj jedinici u Batajnici, kako je objasnio, imaju opremu, "kad je reč o navigaciji, vezanu za daleku prošlost, 20-25 godina".

Nakon istrage saznaćemo okolnosti, nikad nemate samo jedan uzrok koji dovodi do nesreće, kaže on.

Ovde je reč o zadatku u složenim meteorološkim uslovima, naglašava Radić.

Mislim da će ovo da preraste u jednu ozbiljnu aferu, kaže Radić.

Podsetimo, odluku da dete hitno bude prebačeno u Beograd doneo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Više o tome u videu ispod:

Izvor: N1/Phono

Komentara 58

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gregor

Prolazio sam tog dana 30min pre nesreće autoputem pored Surćina i nigde nije bilo ni trunke magle.

3 1

tragedija

U zatvor mora onaj koji nije naredio pilotu kad je bio nad Mladenovcem da odmah ide na alternativnu lokaciju sletanja zbog bezbednosti.Sve ostalo je pitanje morala,a tu kazne u Srbiji deli samo Svevisnji.

2 0

Pilot RViPVO

Ministar da odgovori: 1. Da li je zahtev za prevoz bebe prvo dobio MUP koji je isti odbio zbog SMU (složenih meteo uslova)? 2. Ko je prihvatio zahtev za let bez obzira na SMU? 3. Da li je let dogovoren između ministra i generala Bandića čime je prekršena uobičajena procedura obaveštavanja OC (Operativnog centra) sistema odbrane i OC RViPVO? 4. Zbog čega je general Bandić znao za let pre komandanta RViPVO i samog NGŠ? 5. Zbog čega helikopter nije sleteo u Kragujevac? 6. Da li je mesto sletanja odabrao ministar lično, a njegove službe na aerodrom dovele predstavnike medija? Ovaj pad ne sme proći nekažnjeno. Radi se o 7 života!!! Ne smemo ohrabrivati poltronizam i nestručnost! SMENE!!!

32 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo