Vučić o 10 godina SNS: Građani počeli više da cene sebe

Vučić o 10 godina SNS: Građani počeli više da cene sebe Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je povodom desete godišnjice osnivanja SNS rekao da su najteži trenuci u njegovoj političkoj karijeri bili kada se plašio reakcije građana, poput potpisivanja Briselskog sporazuma i smanenja plata i penzija.

On je u intervjuu za "Kurir" kazao da je "jedan od najtežih trenutaka" od osnivanja te stranke bio kada je otišao u Kosovsku Mitrovicu, da građanima objasni potpisivanje Briselskog sporazuma.  

"Tamo sam dočekan povicima i zvižducima, ali sam obećao da ćemo se držati tog sporazuma i, kao što vidite, mi ga se držimo, a Priština beži od njega. I tada sam znao da donosim tešku odluku koja me može koštati, ali nisam bežao od nje, i ispostavilo se da sam bio u pravu", rekao je Vučić.  

Po njegovim rečima, njegova druga teška odluka bila je o smanjenju plata i penzija, i donošenje novog Zakona o radu, pošto je "znao da će svima biti kriv i da će me osuđivati", ali je dodao da su zahvalujući toj odluci konsolidovane državne finansije.  

Vučić je oceno da su građani počeli "više da cene sebe, našu istoriju i stradanja", zato što se sada obeležavaju godišnjice NATO-bombardovanja 1999. godine, izbeglištva Srba iz Hrvatske nakon operacije "Oluja" i stradanja u logoru Jasenovac.

Komentara 133

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Protivnik lupanja!

Nisi ono,šta misliš o sebi,već si ono,šta drugi o tebi misle!

1 0

clan elite

Boze, kako ovaj covek prica gluposti i laze... niko ne ponizava gradjane ove tuzne zemlje kao sto to radi on!

53 0

Pice

Deset godina štedeo,jeo kačamak i glodao koske,pušio najgoru krdžu i sad da mu ne verujete,pa kakav ste to narod...

2552 120

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo