Neonacisti ipak neće svirati na Dan oslobođenja Beograda

Neonacisti ipak neće svirati na Dan oslobođenja Beograda Izvor: REUTERS/Marko Đurica
Ilustracija, arhiva

Koncert neonacističkih bendova u Beogradu, najavljen za večeras, ipak neće biti održan, tvrdi za N1 zakupac i programski urednik kluba "Garaža" Predrag Milovanović.

"Nikakvog koncerta večeras neće biti", izjavio je Milovanović za N1, ograđujući se i od plakata koji ukazuje upravo na svirku u njegovom klubu, koji, kaže, "nije ni video".

Javnost je tokom dana uznemirila najava sa društvenih mreža da će u tom klubu biti održan koncert švedskih, čeških, nemačkih i srpskih neonacističkih bendova, upravo na Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kao organizator potpisana je organizacija "Klub 28", što su uobičajene numeričke šifre koje koriste ogranci zabranjene neonacističke organizacije "Krv i čast" ("Blood and Honour), gde brojevi 2 i 8 simbolizuju latinična slova "B i H".

Tagovi: neonacisti , Koncert

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Micia

Jedna stvar mi nije jasna. Da li ovoj vlasti odgovara postojanje neonacističke organizacije u Srbiji ili treba, kao svaka poštena i objektivna vlast, da ih zabrani i, ako treba uhapsi. Ili im možda služi za neke odredjene ciljeve ili prljave poslove pa ih puštaju da se javno eksponiraju. Da nisu to oni koji svoje aktivnosti za vlast obavljaju u fantomkama pa ih zato niko ne dira, čak ni policija ?

39 5

Pera

Kakav paradoks!!! Nacisti sviraju povodom oslobođenja od nacista , hahaha! Samo u Srbiji!

80 8

Caca

Kakav crni koncert neonacista?

63 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo