Izložba "Vostani Serbie" otvorena u Ruskom domu

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski otvorili su u Ruskom domu u Beogradu izložbu "Vostani Serbie", povodom 100. godišnjice završetka Velikog rata.

Izvor: N1

Kako su ministri novinarima potvrdili, oni su prethodno razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti kulture, između ostalog u oblasti kinematografije, organizovanju Dana Rusije u Srbiji, ali i otvaranju srpskog kulturnog centra u Moskvi.

Ministar Vukosavjević je kazao da je otvaranje srpskog kulturnog centra u Moskvi apsolutni prioritet njegovog ministarstva u predstojećoj 2019. godini.

Vladan Vukosavljević, Vladimir Medinski, Rusija, Srbija Izvor: TANJUG/TANJA VALIC

"Pred nama je potpisivanje međunarodnog bilateralnog sporazuma o statusima kulturnih centara, a to je formalizacija postojećeg stanja u Srbiji i stvaranja okolnosti da se to desi i u Moskvi. Apsolutni prioritet u sledećoj godini je otvaranje srpskog kulturnog centra u Moskvi", rekao je Vukosavljević.

izložba, Vostani Serbie, Ruski dom, Vladan Vukosavljević, Vladimir Medinski Izvor: TANJUG/TANJA VALIC

Ministri su otvarajući izložbu "Vostani Serbie" autora Dragana Martinovića povodom 100 godina od velikog rata, ukazali na dugogodišnje dobre odnose dve države i dva naroda.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Hm

Zar se rat nije zavrsio 11. novembra ?

5 2

Gaga

A izjave autora...???Zar su samo ministri bitni...

15 2

Plošadj Džerdžinskogo

OBAVEŠTAJCI,dojučerašnji Komsomolec,KOMUNJARE,sada ultra etniciteta,ortodoksni pravoslavci. P.S.Ruski Dom Kulture u Narodnog Fronta,uvek je Bio Pun "SOTRUDNIKA".

53 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo