UG: RTS jedini onemogućio reklamu za EON smart boks

UG: RTS jedini onemogućio reklamu za EON smart boks Izvor: N1

United Grupa je saopštila da je RTS, Javni servis Srbije, jedini u regionu onemogućio javnosti da vidi reklamu za novi EON smart boks, jer smatra da predstavlja konkurenciju.

"United Grupa i SBB razočarani su iznenadnom, neočekivanom i suprotnoj poslovnoj praksi odlukom javnog servisa, RTS-a, da obustavi emitovanje reklame za njihov EON smart boks. Odluka RTS-a došla je bez obzira na to što je spot već emitovan prethodna tri dana na ovom kanalu i to po unapred odobrenom i prihvaćenom medijskom planu", navodi se u saopštenju.

EON smart boks, najsavremenija tehnološka inovacija u regionu, istovremeno je lansiran u četiri zemlje.

"Podržalo ga je više od 25 televizija, od čega čak devet sa nacionalnom pokrivenošću, kao i veliki broj štampanih i digitalnih medija, a jedino je RTS odlučio da obustavi njegovo emitovanje sa objašnjenjem da predstavlja konkurentski proizvod", piše u saopštenju. 

Kako je navedeno na predstavljanju, EON donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije - spajajući televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, EON smart boks omogućava da svaki TV postane Smart TV.  

Podseća se da je za jako kratak period EON već osvojio dve međunarodne nagrade.  

"United Grupa od RTS-a očekuje da poštuje njeno pravo da promoviše svoj proizvod i da omogući fer konkurenciju, tako što će dozvoliti da se spot za EON emituje neometano, kao što to omogućava i drugim kompanijama na tržištu. Imajući u vidu da je RTS javni servis građana Srbije, ne razumemo ni odluku RTS-a da odbije čak 42.000 evra prihoda po osnovu emitovanja ovog spota", navodi se u saopštenju.

United Grupa i SBB ističu da će preduzeti sve zakonske radnje kako bi u ovom slučaju zaštitili svoj interes da se oglašavaju kao i druge kompanije.

Tagovi: EON , RTS , SBB , United Group

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

rija

Bruka za Rts. Ko zna po čijem nalogu rade.

53 35

Srbo.

SBB nikome nista ne plaća.Kupuj domace.Telekom!!!

7 34

Goran

Dakle RTS je onemogucio da se vidi reklama koju je tri dana emitovao? U cemu je ovde smisao?

40 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo