Skup Saveza za Srbiju u Nišu: Da se naša poruka čuje

Skup Saveza za Srbiju u Nišu: Da se naša poruka čuje Izvor: N1

Skupu Saveza za Srbiju u Nišu prethodile su napetosti i optužbe između opozicije i Srpske napredne stranke, oko toga da li je organizacija bila zabranjena ili ne. Okupljanje je održano na niškom Trgu Republike bez incidenata.

Predstavnici opozicije pred Skupštinom grada ostavili su kako kažu poklon - pozivnicu za Simfonijski orkestar gde su planirali da održe skup, ali nisu dobili dozvolu.

"Mnogo ranije je već tražen prostor i obećano je. Izgovora uvek možete imati koliko hoćete. Da postoji dobra volja bilo bi sale, pošto dobre volje nema mi smo danas ovde. Ali nam ne smeta - na otvorenom smo, razgovaramo s ljudima. Tako da to ne predstavlja problem, ako nam ne daju salu mi ćemo izaći na trg i prošetati ulicama", rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Važno je da se naša poruka čuje, da se naš glas čuje, dodao je Lutovac.

"Što naš narod ume lepo da kaže - u svakom zlu ima i neko dobro. Pa tako i u ovom zabranjivanju tribina širom Srbije od strane aktuelnog režima, nas vlast praktično tera na ulice, tera da svakodnevno razgovaramo s građanima i da im predstavljamo naš program i to onda postaje jedna nova opoziciona energija širom Srbije. Mislim da je to velika i dobra vest", rekao je lider Dveri Boško Obradović.

On dodaje da je Savez za Srbiju najveći opozicioni blok formiran na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 15 godina i podseća da su se, uprkos ideološkim i političkim razlikama, dogovorili oko 30 tačaka programske platforme.

Opširnije u izveštaju Gordane Bjeletić:

Izvor: N1

Tagovi: Savez za Srbiju , Niš

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoca

Srusite vise vucica

5 1

Sovjetski

Velika podrška opoziciji. Daće bog da se za početak bar približe ovima na vlasti. Drugačije se razmišlja kad neko diše za vratom.

37 285

Nesa

Čuli smo dovoljno prethodnih dana, sad bi mogli napraviti jednu dugu pauzu da se prvo saberete.

259 31

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo