Premijerka: Da se Google uskoro izjasni

Premijerka: Da se Google uskoro izjasni Izvor: Reuters/Peter Power

Kabinet predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić saopštio je da su, povodom informacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama da je Srbija stavljena na "crnu" listu od strane kompanije Google, dobijena čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom problemu.

Naime, u javnosti se pojavila informacija da je kompanija Google izbacila Srbiju sa liste podržanih zemalja u kojima je moguće registrovati G Suite poslovnu kolekciju aplikacija, koje omogućavaju lakše poslovanje biznisima svih kategorija.

Navodno je G Suite ukinut zbog preporuka FATF (Financial Action Task Force) - koja se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija - koja je Srbiju stavila na listu visokog rizika, sa još 10 zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, predsednica Vlade je reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja, da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", piše u saopštenju.

Dodaje se da se očekuje "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Google u Srbiji".

"Verujemo da će se kompanija Google uskoro o ovome izjasniti", navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Google , Ana Brnabić

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

tony

...ma nema šta Google da se izjašnjava, sve je jasno, nisu nas oni tek tako stavili na crnu listu, pa mi gradjani Srbije to najbolje znamo i osećamo na svojoj koži, Srbija je nedemokratska zemlja u kojoj nema slobode govora, slobode medija, gde se gaze osnovna ljudska prava gde vladaju korupcija i nepotizam

17 0

Majko moja

Ima li još neko a da Vam se zamerio nije ? Interesantno.Opet su svi protiv nas,belosvetska zavera garant !Nešto mi to poznato,tako je i za vreme Slobe bilo.

50 2

Rusha

Nek ih Toma nazove bolje

56 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo