Đilas: Pink i Informer su fabrike laži, a ne mediji

Đilas: Pink i Informer su fabrike laži, a ne mediji Izvor: N1/Bojana Janjić

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je danas da su vlasnik Pink televizije Željko Mitrović i glavni urednik Informera Dragan Vučićević "upravnici fabrika laži a ne medija" i da je bilo kakav pokušaj povezivanja njihovog proizvoda sa medijima, uvreda za sve one koji časno obavljaju novinarsku profesiju.

Povodom tužbi koje je protiv Mitrovića i Vučićevića podneo zbog kleveta i govora mržnje, Đilas je u saopštenju ocenio da je jedini zadatak Mitrovića i Vučićevića da što duže na vlasti održe Aleksandra Vučića.

"To je njihovo pravo, ali ne po cenu nečije časti, bezbednosti i na kraju života. Svakoga ko misli svojom glavom nazivaju ološem, bandom, lopovima, fašistima. Prete nam hapšenjima, izazivaju probleme ne samo nama, nego i članovima naših porodica. To je raspirivanje mržnje prema neistomišljenicima u najgorem maniru totalitarnih režima", ocenio je on.

Đilas je dodao da "Vučićevo tužilaštvo" krivične prijave verovatno i neće procesuirati na valjan način, ali i dodao da uprkos tome neće odustati od borbe da se pristojnost i odgovornost vrate u javni prostor.

"Udruženje novinara Srbije me savetuje da se od njihovih opasnih laži odbranim u parničnom postupku. To sam i radio do sada. Zato trenutno imam više od 30 parnica. Mogao bih da imam i 130, ali bih onda ceo dan bio po sudovima. Takozvani mediji protiv kojih dobijem presudu, kao što je TV Pink, plate kaznu od hiljadu-dve evra, ali presudu nikada ne objave, iako su na to po zakonu dužni. Tako milioni građana nikada ne saznaju istinu, a Pinkovi, Informeri i njima slični nastave sa lažima. To traje već više od šest godina", dodao je Đilas.

On je rekao da očekuje da će tužilaštvo odbiti krivične prijave, ali da ih je podneo da bi se izborio za to da se pristojnost i odgovornost vrate u javni prostor Srbije.

"I od svoje borbe neću odustati bez obzira na cenu koju ću platiti", dodao je Đilas.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brana od Republike

Najuprostenije moguce: bili su oni i bili smo mi. Oni su ostali, isti, evoluirali malo ali isti, seseljevi radikali i sps, malo komunjara i julovaca. Nije nama zemlja propala, propao je narod, ljudi su otisli dodjavola, nema pameti, razuma, ma bre ljudskosti...ono sto vredi je vecinom otislo napolje a ostali cute, mi

19 0

Seka

Tek sad sam videla da stara gospodja kupuje Informer koji kosta-20(dvadeset dinara)???zMa,da li je moguce?Prvi put sam cula cenu tog t....t papira i vise se nicem ne cudim.

26 203

Beogradjanin

Zar ne vidite kolika greška je bio 6. oktobar? Zver se vratila u još gorem obliku i sada tek neće dozvoliti da je neko otera. Sluša pokorno zapad, on ju je prošli put skinuo, a u zemlji pravi ludilo i konfuziju, potpunu dezorjentisanost kroz milione laži i cela ta predstava će da potraje....nažalost

36 203

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo