Ponovo oštro u Skupštini, polemika radikala i Mihajlović

Ponovo oštro u Skupštini, polemika radikala i Mihajlović Izvor: Fonet/MGSI

U Skupštini Srbije ponovo oštra polemika poslanika Srpske radikalne stranke i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog koje je Nataša Jovanović iz SRS "zaradila" opomenu.

Predsedavajući Vladimir Marinković, međutim, opomenu je povukao, pošto mu je sugerisao šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, a da bi se primirila usijana atmosfera u skupštinskoj sali.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je radikalima, da to što će nju vređati ne znači da će dobiti veće poverenje građana, niti će im to omogućiti da pređu cenzus na izborima. Ona im je rekla i da je "ispod časti razgovarati sa radikalima". 

Polemika je pokrenuta, inače, zbog navoda ambasadora SAD Kajla Skata u Vladi Srbije od pre nekoliko dana, a u prisustvu Zorane Mihajlović, da je Kosovo suverena država. 

Poslanik SRS Nemanja Šarović ukazao je Mihajlović da u Ustavu Srbije piše da je Kosovo sastavni deo Srbije i da se ona, kada je polagala zakletvu kao ministarka, zaklela da će biti posvećena očuvanju Kosova i Metohije i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali da je ona, ipak, kada je Skat dao spornu izjavu o Kosovu ćutala. 

On je rekao da je njega sramota što je ona potpedsednica Vlade Srbije i ministarka i da bi trebalo da podnese ostavku, a pitao je i zašto Vlada nije Kajla Skata proglasila personom non grata. 

Mihajlović je Šaroviću odgovorila da ne bi volela da radikali ikada brane Kosovo. 

Za reč se potom javio šef poslaničke grupe SNS Martinović, a iz skupštinske klupe poslanica radikala Nataša Jovanović počela je da dobacuje "lopove" i "izdajniče", zbog čega joj je izrečena opomena. Martinović je rekao da su Vlada Srbije i premijerka i ministri osudili izjavu Skata i da je Vlada Srbije, koju radikali optužuju da je izdajnička, za poslednje tri godine gradila i renovirala škole, obdaništa, fakultete i bolnice na Kosovu.

On je istakao da se Kosovo ne brani iz Starog grada i sa Vračara, nego odlaskom na Kosovo, pomaganjem i razgovorom sa ljudima na Kosovu. 

Poslanik SRS Milorad Mirčić rekao je naprednjacima da u sali i pred javnošću brane Zoranu Mihajlović, a da joj u hodniku govore "gore nego radikali". Martinović je potom predložio da se Nataši Jovanović povuče opomena, kako bi se okončala "mučna" situacija u Skupštini Srbije. 

On je kazao i da Zoranu ne brani zbog nje, nego zbog činjenice da je član Vlade Srbije koja je podršku dobila od predsednika Srbije Aleksandar Vučića. 

"Sve dok i jedan ministar iz SNS sedi u Vladi Srbije poslanici SNS će ga braniti, sviđalo se to nekome ili ne", kazao je Martinović.

U Skupštini se inače vodi objedinjena načelna rasprava o više zakona iz oblasti građevinarstva i saobraćaja, a polemike kada se govori u skladu sa dnevnim redom najviše ima o izmenama Zakona o ozakonjenju i brojnim nelegalnim objektima u Srbiji.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Markovic

Ona je ministar gradjevine i infrastrukture i nije njena obaveza da opominje americkog ambadasadora nego Ivice Dacica on je sef diplomatije ovi u Skupstini misle da je narod mnogo glup pa ne zna da razdvoji funkcije Ja kazem da je Skupstina cirkus koji narod placa po vasim ispunjenim kritetrijumima niste ni za africku uniju sto se ne suprostsvite Angeli Merker Makrou Hanu i ostalima po njima je Kosovo 10.godina nezavisno od Srbije sto znaci da nas ambasador u Vasingtonu kaze suprotno od americkog naidje na kritike ako vec kritikujete onda istrpite i kritike Merkel Makroa amerikanaca Hana Brisela Dakle kada bi ste gledali svoja posla a to su zakoni amandmani bolje bi bilo za ovaj trpeljivi narod metla je odavno.trebala O Kosovu tu je Ivica ,Dacic Vucic i.niko vise vi ste toliko mali i nevidljivi.u Evropskom parlamentu

0 0

Man

Kakva predstava! Ko jos veruje u svadju radikala i radikala?

0 0

crni domino

Augijeva stala u punom sjaju Vucicevog zlatnog doba primitivizma...

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo