Vučić čestitao Dan BIA: Mnogi ministri bi voleli da su ovde

Proslavi Dana BIA, koji se obeležava povodom 16. godina od formiranja te agencije i 119. godišnjice osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove, prisustvovao je gotovo ceo državni vrh. Nadležni su ocenili da Agencija sada radi bolje i modernije nego ranije.

Izvor: N1

Ne ko je bio, već ko nije bio na proslavi BIA, jer bili su gotovi svi, kompletan državni vrh, predstavnici grada, tužioci, novinari. Najvažniji gost, predsednik Srbije, zahvalan premijerki zbog većih plata za pripadnike BIA.

"Ma koliko se Nebojša i Aleksandar ponekada zbog toga ljutili", rekao je Vučić.

Jer nemaju ni subotu ni nedelju, ni pravo na štrajk, proteste, rade prekovremeno. Pa uprkos tome, kako i sam predsednik kaže, mesto šefa BIA želeli bi mnogi. 

"Nije slučajno da imamo bar trojicu ministara koji bi više želeli da budu u BIA, nego u svojim ministarstvima i to nije samo zbog relativno dobrih primanja koja imate danas u agenciji", poručio je predsednik Srbije.

Ta služba se u proteklih godinu dana, prema rečima direktora Bratislava Gašića, uspešno suprotstavila terorizmu, separatizmu, ilegalnim migracijama, ali i "prikrivenom delovanju stranog faktora", i organizovanom kriminalu i korupciji.

"Značajno smo unapredili i tehničke kapacitete, unapređenjem želeli bismo da dostignemo nivo najvećih svetskih službi, zbog toga sledeću godinu proglašavam godinom tehnike", rekao je direktor BIA Bratislav Gašić.

Gašić nije rekao i da li će ta tehnika pomoći u borbi sa pojedincima iz opozicije, medija i nevladinog sektora, koje je, nedavno, kao najveću pretnju po bezbednost Srbije, naveo pripadnik BIA, Marko Parezanović. Ta Parezanovićeva izjava i dalje izaziva osudu opozicionih poslanika.

"Dakle da se ne bi dogodilo da neko nekome crta metu na čelu, da građani ne ostanu uskraćeni za informaciju o tome, ja ponovo na rođendan BIA postavljam to pitanje - ne bih voleo da sam izdajnik, a da to ne znam", rekao je poslanik DS Balša Božović.

Upravo zato što nisu prošli bezbednosne provere, prošle godine, pojedinim novinarima nije bilo omogućeno da prisustvuju svečanosti u Agenciji. Podsetimo, zbog toga je i predsednik Vučić tada otkazao dolazak.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sumadinac_Kg

BIA se zvala dok je u Srbiji vladala demokratija i dok su se na celu agencije nalazili profesionalci. Sada je nazalost opet DB-e a na celu je primitivac koji voli kada mu se kleci...

116 167

Gagi

Kao I AV, sami sebe hvalite, nista konkretno niste rekli sta ste to uradili, to je model AVa kada prica o Kosovu a ne kaze nista.Iz napred iznetog vidimo da ste povecali plate a ono sto ste oteli penzionerima uzeli ste za sebe.

109 157

Laku Noć Srbijo

A gde su pločice, da nije bata zalepio na brdo?

162 272

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo