CarGo tvrdi: Zabranjuju nas novim zakonom

Digitalna aplikacija CarGo koja u Srbiji funkcioniše već tri godine, izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, biće praktično zabranjena, tvrde predstavnici kompanije. Ministarstvo saobraćaja demantuju njihove navode - ne brane im, kažu, da rade, već traže da rade u skladu sa zakonima Srbije i da se registruju za transport putnika.

Izvor: N1

Milion zadovoljnih putnika, u poslednje tri godine, prevezlo se pomoću aplikacije CarGo. Kako i ne bi bili zadovoljni, kaže direktor CarGoa, kada su od klasičnih taksista kvalitetniji, ali i jeftiniji za skoro 30 odsto.

Dok razgovaramo ispred sedišta te firme, upozorava da bi neki taksista mogao i da nas pljune. Jer konkurencija se, tvrdi, ne miri s novim tehnologijama, a sada joj i izmena zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ide na ruku.

"Mi ovde poslujemo tri godine, a sada smo u stanju da smo izbačeni sa tržišta i da nas jednostavno novi zakon zabranjuje", kaže Vuk Guberinić.  

Jer, da li je tržišna utakmica slobodna, ako u pisanju Zakona, osim nadležnih iz ministarstva i gradova, učestvuju još jedino taksi udruženja i sindikati? Pita se i IT sektor, odnosno osam it kompanija čije ruke novi zakon vezuje.

"U samom programu Vlade su digitalna transformacija i digitalna inovacija veoma prominentno istaknute. Sada na ovom konkretnom slučaju vidimo nemogućnost Vlade da iznese taj program. Ako imamo zakon koji predviđa da u svakom taksi vozilu mora postijati taksimetar kao način obračunavanja cene i to nije moguće uraditi kroz digitalnu aplikaciju, jasno je da je ovo korak nazad za digitalnu transformaciju Srbije", objašnjava Miloš Nešović iz Inicijative digitalna Srbija.

Menjate teze - oštro iz skupštinskog hola odgovara ministarka Zorana Mihajlović.

"Vlada za digitalizaciju, a ne da CarGo - nije tačno, samo morate da se registrujete onako kako je to u skladu sa Zakonom. Zašto tražimo registraciju? Zato što hoćemo bezbedno vozilo, bezbednog putnika, hoćemo kontrolu, hoćemo kada putnik izađe iz vozila da zna šta je dobio i da može, na kraju krajeva, i da se žali. Tako ne stoje njihove primedbe", zaključuje Mihajlović. 

Dodaje i ministarkin pomoćnik, nisu tačne ni tvrdnje predstavnika IT sektora da u pisanju Zakona nisu konsultovani.

"Mi smo uputili poziv predstavnicima IT klastera i održali u Ministarstvu sastanak s njima, i ono što je meni bilo frapantno jeste da je prva rečenica u našoj konverzaciji bila da oni ne znaju ništa oko transporta putnika, ali da žele da se stvore uslovi da se njihovi proizvodi vezani za digitalizaciju i kompjuterizaciju primenjuju i u oblasti transporta", kaže Saša Stojanović.  

Ne verujemo u zlu nameru Ministarstva, odgovara IT, verujemo samo da nas ne razumeju. Ne veruju ni u CarGou da su lično na meti države, ipak sumnjaju da brane interese pojedinih interesnih grupa.  

N1: Kad kažete interesnih grupa pretpostavljam da mislite na taksi udruženja?

"Između ostalog i na taksi prevoznika, da, zato što sam grad limitira broj taksi licenci i jednostavno novi zakon ne predviđa ništa što nije taksi", rekao je Guberinić.  

Tvorci novog zakona kažu nije problem samo Zakon o saobraćaju, već i krivični, jer neovlašćeno obavljanje delatnosti bez odobrenja nadležnog organa - krivično je delo.

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Povratak Majstora

CarGo je jeftiniji, vozače kontrolišu, uvek su ljubazni, imaju baš iskusne vozače koji super poznaju grad i začas te izvuku iz gužve i prevezu gde treba. Cene iste i noću. Izađe vam slika vozača i slika auta sa registarskim brojem tablica i tačno vidite ko dolazi po vas. Putnici su osigurani, a vozači moraju priložiti potvrdu da se protiv njih ne vodi nikakav postupak da bi vozili za CarGo. Dakle taksisti laku noć, pošto polovina vas ovo sve nije u stanju da ponudi i još po CarGo cenama noću. Živele aplikacije i modernizacija. Da vas podsetim gl..ani ovde nisu ni Nikolu Teslu prepoznali na vreme, a sad se svi njime ponose.

9 2

Milos

Guberenicu idi u bastovane!

4 7

Nikola

Nemojte da se lažemo, problem je samo i isključivo u novcu. Yandex nema nikakvih problema zato što su cene iste kao u regularnom taksi saobraćaju dok Car:Go vozi jeftinije. Cenu taksija određuje grad (čitaj vlast) tako da je svima jasno da je u pitanju mafija koja organizovano drži taksi prevoz u gradu (vlast i taksisti) i koji ne daju da im neko otkida parče kolača. To što je u pitanju pljačka građana i što je skandalozno da država, i pored zakona o zaštiti konkurencije, brani monopol i sprečava slobodno tržište. Nema to nikakve veze ni sa kvalitetom, ni sa bezbednošću. Samo pare.

20 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo