Završna reč odbrane: Šarić sa švercom kokaina nema veze

Završna reč odbrane: Šarić sa švercom kokaina nema veze Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

Apstraktna, neodređena, nesadržajna - tako advokat Radoslav Baćović opisuje optužnicu kojom se Darko Šarić i još 25 osoba terete za šverc 5,7 tona kokaina. Kako je naveo, ona ne sadrži nikakve detalje pa se iz nje ne vidi ni ko je kome davao kakve naloge, kako je tekla organizacija i ko je, kako i kojim parama finasirao sve te švercerske operacije.

Branilac Šarića tvrdi da su najvažniji dokazi tužilaštva nepostojeći, da svedoci saradnici nisu teretili Šarića, a da su prisluškivani razgovori nezakoniti. Zbog svega toga kaže da se, čitajući optužnicu, stiče utisak da je Darko Šarić u nju umetnut, a da sa švercom kokaina nema nikakve veze.

Tužilac je na prethodnom ročištu, krajem prošlog meseca, u svojoj završnoj reči tražio da Darko Šarić i preostalih 24 optuženih budu osuđeni na maksimalne zatvorske kazne, zbog težine krivičnog dela, ali i načina na koji je ono izvršeno.

Među ključne dokaze ubrajaju prisluškivane telefonske razgovore optuženih, izjave svedoka-saradnika, ali i brojne dokaze pronađene tokom pretresa kuća optuženih, iz kojih je utvrđeno da je prihod koji su imali od kokaina bio 47 miliona evra."

Završne reči branilaca i okrivljenih planirano je da traju još dva dana, nakon čega će biti saopšten datum izricanja presude.

Suđenje grupi Darka Šarića, optuženoj za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Evropu tokom 2008 i 1009 godine.

U julu 2015. Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, ali je presuda ukinuta nepunih godinu dana kasnije. Suđenje je potom dva puta krenulo iz početka, prvo u septembru 2016 nakon ukidanja presude, a potom i u januaru ove godine, nakon iznenadnog premeštanja člana sudskog veća Aleksandra Trešnjeva iz Specijalnog u drugo odeljenje suda.

Šarić se u martu 2014. predao nakon četiri godine bekstva i od tada je u pritvoru. Sudi mu se i za pranje oko 22 miliona evra stečenih krijumčarenjem kokaina u legalne tokove. Paralalno sa tim, na optuženičkoj klupi se našlo i nekoliko bivših funkcionera policije zbog sumnje u odavanje tajni Darku Šariću o policijskim aktivnostima na praćenju grupe krijumčara narkotika.

Detaljnije u izveštaju Nikole Radišića:

Izvor: N1

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

VladaMia

On je bio najozbiljniji investitor u Srbiji.Kupovao je imovinu po korektnim cenama , bez ideje da to samo preproda.

28 8

S Slobodan

Nisam ja majkemi.Namestaljka.

23 3

52

Ovo sudjenje je i nalozeno po naredjenju Amerikanaca.Cela Srbija zna da Saric nije naneo bilo kakvu stetu Srbiji ni po kojem osnovu.Amerikancima je smetala navodna konkurencija jer oni smatraju da je samo njima dozvoljena trgovina narkoticima.Zato su i zapoceli rat u Avganistanu da bi imali iskljucivo oni monopol na proizvodnji narkotika u toj zemlji.

17 32

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo