Donacija opreme Poliklinici u vrednosti od 200.000 dolara

Donacija opreme Poliklinici u vrednosti od 200.000 dolara Izvor: N1

Humanitarna organizacija "Spirit of America", pod pokroviteljstvom ambasade SAD, donirala je Poliklinici Kliničkog centra Srbije jedinicu CT dijagnostike u vrednosti od preko 200.000 dolara.

Ona uključuje radnu jedinicu najnovije generacije, na kojoj se obrađuju podaci za najkompleksnije onkološke pacijente, dva monitora visoke rezolucije za bolji pregled slika, kao i računar za analizu i pohranjivanje digitalnih informacija o pacijentima.

Donacija će pomoći u rešavanju kompleksnih pacijenata sa oboljenjima digestivnog trakta pre svega, kao i preoperativnoj dijagnostici i postoperativnom praćenju.

"Mi smo dobili jednu fantastičnu donaciju ovde na skeneru Poliklinike Kliničkog centra Srbije. To su monitori visoke rezolucije, gde se može videti fantastična količina detalja, krvne sudove, aortu, vaskulaturu, bubrege. Možemo bukvalno ući u supstrukturu svih tih organa i delova organa, i postići dijagnozu što tačnije", izjavio je specijalista radiologije Aleksandar Ivanović.

"Odlučili smo da uložimo novac američkih poreskih obveznika kako bismo pomogli ovoj klinici da ojača svoje kapacitete, da pomaže pacijentima u Srbiji i u regionu. Mi tražimo ovakve prilike kako bismo pomogli prijateljima i izgradili bolju saradnju između Srbije i SAD-a", rekao je Rob Hamilton iz američke ambasade.

Izvor: N1

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

moreeee!

Uh, a ja mislila Lavrov doneo poklon iz Rusije!!!

16 0

Bisenija

Bio bi red da se zahvalimo gospodinu!

8 0

Jovica

Ja bih to odmah vratio, nismo mi kolonija pa da nam tamo neko iz USA donira opremu za bolnicu.

30 22

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo