Ponovo sprečeno iseljenje samohrane majke

Ponovo sprečeno iseljenje samohrane majke Izvor: N1

Još jedan pokušaj iseljenja u Beogradu završio se bez uspeha. Iz stana u kome živi trebalo je da bude iseljena samohrana majka, ali se policija nije pojavila, a desetine građana sprečile su ulazak izvršitelja u stan.

Iseljenje je sprečeno četvrti put. Tatjana Aničić i njen maloletni sin treba da isele na osnovu odluke suda u sporu između prethodnih vlasnika stana u kom živi iz ulice Visokog Stevana.

Aničić, međutim, tvrdi da je stan uredno kupila i platila nakon što su prvi vlasnik njegovog stana i investiror, koji ga je njoj i prodao, sklopili ugovor o razmeni.

"Po mojim saznanjima prvi vlasnik moga stana nije do kraja isplatio stan, i zato pravi ugovor o razmeni po kome ovaj stan vraća investitoru, a za uzvrat treba da dobije neki stan u izgradnji, i tu piše da ako on ne bude raelizovan, odnosno ne da mu stan predviđen ugovorom, obezeđuje ga tako što mu daje neki drugi stan ili novčanu nadoknadu", navela je Aničić.

Advokat prvog vlasnika ne odustaje od iseljenja i kaze da je to jedini način da se reši spor između njegovog klijenta i investitora.

"Pošto vlasnik nikad nije dobio stan, sud je raskinuo ugovor o razmeni, i on ima prava da traži nazad stvar koju je dao, bilo ko da je drži, bilo gde da se nalazi", rekao je advokat Zoran Cvetković.

Aničić je takođe pokrenula postupak pred sudom, kako bi se utvrdilo da je ona vlasnik stana i kaze da do njegovog okončanja stan neće napuštati.

"Tražim da mi se da pravna mogućnost da pokažem da je stan moj, a ne da mi se otima i da me izbacuju sa maloletnim detetom na ulicu", rekla je ona.

Vođenje tog postupka, međutim, pravno ne sprečava njeno iseljenje.

Izvor: N1

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mita

Kakva lopovska banda...

3 0

NeshKo

@Boomslang sada to radi notar. Ali kada sam ja kupovao stan, potpisao sam ugovor u 17h (kada ne radi kastatar) i sutra u 8:00 bio prvi koji je predao papire u katastar. Time sam ja ( i svi ostali koji su tako radili) izbegao mogućnost da ga neko proda dan nakon potpisivanja ugovora i isplate.

5 0

Dragica

Kao u Americi! Izbace napolje a stanovi zvrje prazni! To nekada nije moglo ni slucajno!

32 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo