Rusija zatražila povlačenje "belih šlemova" iz Sirije

Rusija zatražila povlačenje "belih šlemova" iz Sirije Izvor: Fonet/UN
Arhiva

Rusija je zatražila u od Zapada da povuče iz Sirije bele šlemove, tvrdeći da predstavljaju "pretnju", čime je izazvala žestoke kritike Vašingtona, Londona i Pariza koji su osudili "dezinformaciju", rekle su diplomate u UN.

"Prisustvo 'belih šlemova' izvor je pretnje. Zahtevamo od zapadnih zemalja da povuku 'bele šlemove' iz Sirije", izjavio je ruski predstavnik na sastanku iza zatvorenih vrata Saveta bezbednosti, koji je zatražila Moskva.

"Teroristi moraju otići. Nije dobra ideja da se zadržavaju unutar društva", dodao je ruski predstavnik čije je reči preneo neimenovani diplomata nakon susreta. "Izvucite ih iz zona u kojima su, posebno u Idlibu", dodao je ruski predstavnik, po rečima drugog diplomate, takođe neimenovanog.

Rusija ne smatra "bele šlemove" prisutne u pobunjeničkim zonama spasiocima i već ih je u nekoliko navrata u prošlosti optužila da su povezani s terorističkim grupama.

Prema rečima nekoliko diplomatskih izvora, SAD, Velika Britanija i Francuska reagovali su odbacujući "lažne informacije".

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Braca

@Jeti ... Tacno ... Postoji izreka sta se desi onome koga Grci hrane i Rusi brane, samo ako napisem nece objaviti komentar XD

3 12

Braca

Kamo srece da su nas stitili u UN-u 90ih kao sto sada stite Siriju ...

36 7

Jeti

Ala su je zastitili. Ni kamen na kamenu nije ostao!

6 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo