Danas: Do kraja godine iz Železnica odlazi još 1.100 radnika

Danas: Do kraja godine iz Železnica odlazi još 1.100 radnika Izvor: N1
arhiva

Do kraja godine iz Železnica Srbije bi, zbog racionalizacije, trebalo da ode 1.100 zaposlenih, izjavio je predsednik Sindikata železničara Srbije Dragan Ranđelović.

On je za "Danas" rekao da je u poslednje dve godine iz Železnica Srbije otišlo između šest i sedam hiljada zaposlenih. 

"Smatramo da je to potpuno pogrešno, da Vlada Srbije nepotrebno žuri sa racionionalizacijom broja zaposlenih. Apsolutno nema potrebe da ove godine toliki broj napusti preduzeće", rekao je Ranđelović i dodao da je zbog toga što Železnica Srbije nije digitalizovana za neke poslove potreban veći broj ljudi, te da veliki odliv nikako ne može da se odrazi pozitivno. 

On je dodao i da je jasno da se racionalizacija broja zaposlenih sprovodi u sklopu priprema za eventualnu privatizaciju određenih delova Železnica. Ranđelović je dodao da su otpremnine za one sa najnižim platama 240 evra po godini staža.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kafi

Zalosno je dobiti 240 e po godini otremnine.

4 252

Gradjanin

Što 240 a PKB 450 i plus ostaju da rade???

9 285

Panco

Informisite se malo bolje... Samo iz Srbija Kargo A.D. odlazi preko 800 radnika, odnosno po novoj sistematizaciji su visak. Zeleznice Srbije firma postoji ali samo na papiru, iz nje su nastala tri nova preduzeca. I da pojasnim, tih 800 i nesto ne zele dobrovoljno da ode nego ih bukvalno teraju jer je tako odlucio tamo neki MMF.

16 201

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo