Ljajić: Skandalozna izjava Edija Rame o Telekomu Srbija

Ljajić: Skandalozna izjava Edija Rame o Telekomu Srbija Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, ocenio je da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi tome da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija, skandalozna.

Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije "preferencija" albanske Vlade bila skandalozna i da je to slučaj.

"Dakle, on blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabeleženo. Ja ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svetu. Novac nema boju, nacionalniost, rasu", rekao je Ljaljić za "Politiku".

Albanska vlada saopštila je da se protivi da Telekom Srbija preuzme drugog po veličini operatera mobilne telefonije u toj zemlji - Telekom Albanija. 

Premijer Edi Rama rekao je da Telekom Srbije nije "preferencija" albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. On je dodao da su kompanije iz Srbije generalno dobrodošle u Albaniju. Telekom Srbije je jedna od nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije, koji je deo Dojče telekoma (Deutsche Telekom). 

Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije "strateški sektor".


Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

E moj Rasime, sto covek rece, albanci nisu veverice a nismo ni mi srbijanci. Telekom je spijunska firma koja radi za Vucica jer kontrolise nase razgovore i nase komentare, pa koji im se ne svidja, njega blokiraju. Srecom izgleda da tih kerova cuvara nema u nocnoj smeni bas toliko pa komentari nocu prolaze...

4 0

Jooj Rasime !

Albanci nisu veverice !

5 1

Gero TZ

Skandalozno je da ministar VETERAN kaže da je nešto skandalozno.

11 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo