Poljska uložila veto na izveštaj EU o osnovnim pravima

Poljska uložila veto na izveštaj EU o osnovnim pravima Izvor: Pixabay

Poljska je odlučila da uloži veto na usvajanje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Povelji EU o osnovnim pravima, pošto ne poziva na zaštitu hrišćana i Jevreja od verske diskriminacije, saopštila je vlada te zemlje.

Odluka ministra pravde Poljske Žbignjeva Žobra da blokira najnoviju verziju izveštaja, znači da nema jednoglasnosti neophodne za njegovo usvajanje, prenosi Asošiejted pres. 

Ministarstvo pravde Poljske saopštilo je da ne prihvata predloženi izveštaj, jer se u njemu navodi potreba da se zaštite pripadnici LGBT populacije, deca imigranti i žene, ali ne i Jevreji i hrišćani. 

Poljski veto na izveštaj najnoviji je u nizu sporova o osnovnim vrednostima izmedju lidera EU i konzervativne poljske vlade.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan Ondah

Poljska je osetila na sebi svu monstruoznost razjedinjene Evrope u drugom svetskom ratu. Jedina prava budućnost svih Evropskih naroda je EU. To je proces koji traje i na kome treba raditi. Poljska desničarska vlada je smešna kao i naš sused Orban. Sva sreća pa nisu neke sile, ni vojne ni ekonomske pa samim tim ni političke.

2 2

VladaMia

Ozbiljan i ponosan narod koji ima pamćenje i koristi ga...

0 3

Petar I

Na neki čudan način u svim komentarima ima pomalo istine. Ne može se istorija jednog naroda i države svesti na nekoliko redova. Inače, pravo veta je veoma značajno za istoriju Poljske. Pripadalo je svakom plemiću i onom najsitnijem. Mnogi u tome vide i uzrok propasti Poljske. Da se to ne ponovi?

2 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo