Isključivanje mikrofona i svađe bacile u drugi plan rebalans

Po već uobičajenom scenariju, u gradskoj skupštini govori se o svemu, samo ne o dnevnom redu. Tako je i danas rebalans budžeta otišao u drugi plan, jer su u prvi izbile svađe, opomene i isključivanje mikrofona.

Izvor: N1

Još jedna sednica gradske skupštine se pretvorila u opštu kakofoniju, toliko da je, inače tolerantnog predsednika Skupštine Beograda, konačno izdalo strpljenje.

"'Ajde mir u sali, 'ajde mir, 'ajde mir, da vas ne čujem više!!!", upozorio je Nikola Nikodijević.

Sve je počelo kada je Nikola Jovanović iz Saveza za Srbiju tražio da se dnevni red dopuni raspravom o bezbednosti u Beogradu. Zbog pominjanja ministra policije zaradio je dve opomene i isključenje mikrofona.

"Ministar policije je 2016. objavio rat mafiji, nakon toga su samo u Beogradu izvršene 22 likvidacije, samo u Beogradu!", izjavio je Jovanović.

Zamenica predsednika skupština hitno je napustila sednicu da bi pred novinarima branila ministra policije.

"Ministar Nebojša Stefanović, koji pripada mojoj stranci pre svega, sa kojim se mi veoma ponosimo i koji radi svoj posao predano", rekla je Andrea Radulović.

Ne dozvoljava, kaže, da takvog čoveka neko vređa. Ne vređamo i ne optužujemo, odgovara opozicija, traže da se ministar policije obrati gradskim odbornicima.

"Ako je to moglo pre osam godina, valjda je demokratija napredovala bar toliko", rekao je Dragan Đilas.

Poštujte onda demokratske procedure - odgovara vlast. Opoziciji poručuje da najpre izuči statut grada i skupštinski poslovnik, jer tvrde da nameću temu koja nije nadležnost gradske skupštine.

"I zaista je skandalozno da svaki put kad raspravljamo o budžetu i drugim važnim temama imamo isti scenario koji nam priređuje ovaj "savez za silovanje", odnosno Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Veselinović... i ko je sve u tom savezu", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pripremili bi se, odgovaraju odbornici Pokreta slobodnih građana, da materijal o sednici nisu dobili sinoć u 20 časova.

"Ko je mogao od sinoć od 20 sati do danas da pročita 2.000 stranica sa ovog diska i da se pripremi za normalnu raspravu", upitao je Rade Veljanovski.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS: Ko je hteo - mogao je, dakle mogli smo da se pozabavimo i time, ali nije u tome suština..."

N1: Pročitali ste 2.000 strana od sinoć u 20h?

Mirković: Razumem šta hoćete da postignete...

N1: Hoću samo da vas pitam da li ste to uspeli da uradite?

Mirković: Suština svega je da Nikola Jovanović koristi političku govornicu za jeftini politički marketing...

N1: Pitanje je jednostavno, molim vas jednostavno mi odgovorite.

Mirković: Ja mislim da sam vam odgovorio.

N1: Niste.

U pomoć stranačkom kolegi pritekao je zamenik gradonačelnika. Objašnjava da su sinoć stigli programi poslovanja javnih preduzeća koji se, tvrdi, lako čitaju kroz rezime. Sam rebalans budžeta odbornicima je kaže dostavljen pre nedelju dana.

Da su sa rokovima imali bilo kakav problem, odbornici opozicije mogli su to da kažu na jučerašnjim konsultacijama s predsednikom skupštine.

"Ali mi na konsultacijama niko nije tražio dodatni rok", tvrdi Nikodijević.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mika

Kako ih nije sramota?

1 126

mah

Sramotno

174 0

Silja

Sramotno, nista drugo.

43 318

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo