Skupština dala saglasnost na statut JKP za izgradnju metroa

Skupština dala saglasnost na statut JKP za izgradnju metroa Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Skupština grada Beograda je dala saglasnost na Statut Javnog komunalnog preduzeća za izgranju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu. Preduzeće je osnovano na prethodnoj sednici Skupštine Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić rekao je da je, kada je reč o samom metrou, grad u fazi prefizibiliti studije, kojom se određuju trase metroa, a koju francuska kompanija "Ežis" treba da završi do 10. februara.

On je dodao da potom sledi fizibiliti studija, odnosno studija izvodljivosti, zatim glavni projekat i projekat za izvođenje. Vesić je dodao da sve treba da bude spremno za početak gradnje metroa 2020. godine. 

Skupština grada usvojila je danas i izmene odluke o komunalnom redu, kojima se omogućava raspisivanje javno-privatnog partnerstva za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada Beograda. Vesić je rekao da će do kraja godine grad raspisati konkurs za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada. 

"Predviđo je da bude 150 stanica i nadam se da ćemo naći partnera koji će ući u taj posao sa nama te da će Beograd kao i većina drugih velikih gradova dobiti javne bicikle", rekao je Vesić i dodao da će bicikli biti i električni i obični. 

On je dodao da je plan da u naredne četiri godine grad izgradi oko 120 kilometara biciklističkih staza.

Tagovi: Beograd , metro , Goran Vesić

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dr

Na povrsini prekop. Pod zemljjom prokop. Pa kad se to obrusi grad ima da stoji i pociva na potpornim zidovima. Sojenica city

22 149

OoO

Ne postoji više Glavni projekat Vesiću.

17 89

Miki

2020. taman da Vucic udari maketu 1m pruge za metro, pa onda opet jos jedan metar za sledece izbore... vec vidjen scenario

20 79

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo