Mihajlović s predstavnicima Svetske banke o obnovi puteva

Mihajlović s predstavnicima Svetske banke o obnovi puteva Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je s predstavnicima Svetske banke u Srbiji o saradnji, reformi preduzeća Putevi Srbije, realizaciji projekta obnove puteva i bezbednosti u saobraćaju, kao i projektima koji treba da olakšaju regionalnu trgovinu i transport.

Mihajlović je razgovarala sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i novom direktorkom transportnog sektora ove organizacije Karlom Gonzales Karvadžal, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pored izgradnje Koridora 10, obnove putne mreže, reformi u sektoru građevinskih dozvola, od izuzetne važnosti su nam projekti olakšanja trgovine i transporta, u cilju uklanjanja nefizičkih barijera, kao i reforma preduzeća Putevi Srbije, zarad efikasnijeg poslovanja i jasnog definisanja obaveza i odgovornosti u što kvalitetnijem održavanju putne mreže, istakla je Mihajlović.

Karla Gonzales Karvadžal pohvalila je rezultate Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz napomenu da je Srbija model zemljama u regionu kako da se izazovi pretvore u prilike za napredak.

"Obišli smo radove na Koridoru 10 i primetili odličan napredak, uprkos svim izazovima iz kojih smo svi puno naučili", rekla je Karvadžal.

"Podržaćemo projekat lakšeg transporta i trgovine, u kom Srbija prednjači, jer to treba da bude prioritet celog regiona. Računajte na našu podršku i pomoć na putu Srbije ka EU", dodala je.

Na sastanku je bilo reči i o uključivanju rodne ravnopravnosti u sektor transporta i zajedničkoj saradnji u ovoj oblasti.

Sagovornici su se saglasili da su žene važan deo ekonomskog razvoja svake zemlje, te da je neophodno uključiti ih u sve aspekte infratsrukture i transporta.

"Svetska banka pokreće Indeks ljudskog kapitala za koji je veoma važno uzimanje u obzir rodnog aspekta infrastrukture. Moramo omogućiti ženama veću mobilnost i pristup transportnom sektoru", rekla je Karvadžal.

Mihajlović je Karvadžal poklonila pirotski ćilim koji su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim odručjima", koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Naled i Etnomreža, dodaje se u saopštenju.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaklina

Sve srucnjak do strucnjaka😂😂😂

0 0

ljubitelj burleski

NEMOJ DA,,BRIGAŠ,BRIGAŠ BIĆE JOŠ PARA, DOK JE PAPAKA I PILEĆIH ,,NOGARA,, . Kol,ko,se,,pomaklo,ono, brdo,za koje su,vazduplohovac i,Ona znali,,tek,,tri mesec da će da se,,pomeri,, a Primali,i,napreDno,skockane,prihode,za,,izume,,.Može li ovaj,,izum, Mihajlovićkinih, stručnih,,timova,,bar da se ,,spontano,,uvali nekoj tamo m.m.f komisiji. Da,,povećamo,,b.d.p.

12 0

Ex Srbija F1

Obnova i novog Koridora 10 je u planu ? I ovako se rusi sve ! Xaxaxaxaaxaxax oooo boze ima li te !

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo