Viši sud oslobodio optužbe tužioca iz Novog Pazara

Viši sud oslobodio optužbe tužioca iz Novog Pazara Izvor: N1
(arhiva)

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbe Radanka Lojanicu, zamenika javnog tužioca iz Novog Pazara, koji je prošle godine osuđen za zloupotrebu službenog položaja.

Lojanicu je u junu prošle godine Viši sud u Beogradu osudio na 10 meseci zatvora jer je zloupotrebio položaj, a izrečena mu je i mera zabrane rada u pravosuđu naredne dve godine.

Apelacioni sud u Beogradu je međutim, u februaru ove godine, ukinuo presudu i naložio ponovno suđenje.

Kako je pisao KRIK, Lojanica je kao zamenik Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru u periodu od juna do avgusta 2015. predložio osobi protiv koje je policija podnela krivičnu prijavu da iskoristi institut oportuniteta – odnosno da umesto suđenja za izvršeno delo uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Lojanica mu je potom na papiru istrgnutom sa stonog kalendara napisao da uplati 50.000 dinara na račun Kulturno-umetničkog društva "Štavalj".

Usmeno mu je saopštio da drugu polovinu iznosa uplati na račun Vlade Srbije za otklanjanje posledica poplava.

Nakon toga Lojanica je sačinio službenu belešku u kojoj je naveo samo iznos koji je osoba trebalo da uplati na račun vlade.

Na taj način Lojanica je KUD-u "Štavalj" nezakonito pribavio 50.000 dinara.

Lojanica je potom doneo rešenje o odbačaju krivične prijave.

U međuvremenu je sa kulturno-umetničkim društvom potpisao Ugovor o zajmu u svojstvu zajmoprimca na 100.000 i tako sebi pribavio korist.

Ovo je druga prvostepena presuda, a protiv nje je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

NP

50.000 dinara - smešno! Ljudi, u Pazaru je pravosudje u potpunom raspadu a nakon imenovanja u poslednje dve godine situacija je jos gora - jer u vecini slucajeva sudije i tuzioci nisu birani po strucnosti nego prema lojalnosti

3 1

Borkap

Iako se dobro zna ko je doticni tuzilac i sta je sve radio unapred su gradjani Novog Pazara znali konacni ishod nazalost kao i sto se zna da je kojim slucajem bilo reci o nekom drugom tuziocu takodje bi se znao ishod opet nszalost pa da je cist kao sunce.Tu drzava Srbija ponavljya u Sandzaku

22 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo