Leoni počeo da gradi četvrtu fabriku u Srbiji

Leoni počeo da gradi četvrtu fabriku u Srbiji Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Kompanija "Leoni" počela je u Kraljevu izgradnju četvrte fabrike kablova u Srbiji, koja bi trebalo do 2023. godine da zaposli 5.000 radnika.

Generalni direktor kompanije "Leoni" Klemens Saks rekao je da je bord direktora odlučio da četvrtu fabriku otvori u Kraljevu zbog zemljišta koje ima na raspolaganju, raspoložive radne snage i dobre putne komunikacije.

"Odabrali smo Kraljevo između četiri lokacije koje smo imali u ponudi. Bord direktora 'Leoni grupe' je upravo imajući u vidu dobro poslovanje tri sadašnje fabrike koje imamo u Srbiji odlučio da se proširi sa četvrtom", rekao je Saks za RTS.

U fabrici u Kraljevu proizvodiće se kablovski setovi za "Mercedes benc".

"Leoni" će u izgradnju i opremanje fabrike u Kraljevu uložiti 60 miliona evra, a kompletna fabrička zgrada, proizvodne površine 45.000 kvadratnih metara, treba da bude završena do kraja prvog kvartala 2020. godine.

Leoni nije želeo subvencije

Obeležavanju početka radova su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član Borda direktora "Leoni grupe" Martin Štutem, ambasador Nemačke Tomas Šib i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Vučić je ocenio da je izgradnja fabrike “Leoni" od velikog značaja ne samo za Karaljevo, već i za celu Srbiju, dodavši da "Leoni" nije želeo nikakve subvencije.

Nikave subvencije nismo dali, ali je naše da napravimo bolju putnu infrastrukturu, rekao je Vučić i između ostalog najavio da će vojni aerodorom u Lađevcima biti otvoren i za civilno vazduhoplovstvo.

Vučić je podsetio da "Leoni" ima tri fabrike u Srbiji i da sada prave najveću koja će imati 45.000 kvadrtanih metara proizvodnog prostora.

Najavio je i da će za desetak dana jedna turska kompanija otvoriti fabriku u Kraljevu.

Iako nije rekao koja je to kompanija, prema ranijim najavama, to je tuska tekstilna kompanija TAI grupa koja je za 260 miliona evra kupila Autotransport u stečaju.

Procenjenja investicija turske kompanije u Kraljevu je više od 35 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Jel to fabrika kao Audijeva u Madjarskoj: youtube.com Audi Electric Motors Production

5 0

Milan

Šta je ovoj današnjoj omladini? Došlo Zlatno doba u Srbiju, a oni beže u beli svet?

166 0

Cleo

Dobra vest.

288 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo