Zec: Živimo u sistemu koji se tumba, vratiti dignitet školi

Profesor ekonomije na Filozofskom fakultetu Miodrag Zec kaže da euforija oko otvaranja Lidla pokazuje da smo na toj tački podele rada koja nije baš najbolja. Dobra je vest što je zaposleno toliko ljudi, ali se postavlja pitanje koliko će njih ostati bez posla u malim prodavnicama, kaže. Ističe da će od ove investicije u Srbiji ostati samo plate.

Izvor: N1

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AB

E moj profo sada ima doktora nauka više nego studenata samo zakon o poreklu imovine mogao bi da anulira lopovluk i napravi nekakvu ravnotežu.

4 0

Милан Сомбор

Донекле би се сложио са проф., али имати конкуренцију добра је ствар. Мањи маркети ће свакако сада да буду доста наклоњенији потрошачима. Смањиће марже које су превисоке.

2 1

Pravda.

Ja nisam protiv Lidla jer moj novčanik trpi sav dosadašnji monopol pojedinih firmi koje su nam drale kožu svojim visokim cenama. Svaka čast gospodinu Zecu ali ovo je moje mišljenje. Sa platom jedva preživljavam, ne idem u penziju jer bi tek onda bila katastrofa. Nažalost tako je sa većinom, radiš, daš najbolje godine svog života društvu za bednu platu a tek onda penzionisanjem spadneš na socijalnu pomoć. To je Srbija u kojoj lopovi najbolje prolaze.

14 178

* Sva polja su obavezna