DSS za sada neće ulaziti u Savez za Srbiju

DSS za sada neće ulaziti u Savez za Srbiju Izvor: N1

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.

On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS "za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni".

Jovanović je istakao da Savez, kao ideja, ima i pluseve i minuse, i dodao da nema dilemu da sadašnja vlast mora da ode.

"Nesnosno je i u medijskom i u demokratskom smislu, kao i po pitanju kako vlast rešava kosovsku priču", smatra Jovanović.

Kako je objasnio, "sveukupna atmosfera u društvu, polarizacija, tenzije, to mora da se menja i u tom smislu sve što može da doprinese toj podeli je dobrodošlo i nije nešto što unapred odbacujemo".

"Druga je etapa šta i kako posle. Da li je Savez etapa da se dođe do tih promena ili je prepreka na tom putu, sve su to pitanja. Za mene lično i stranku je vrlo značajno da nastavimo da gradimo ovaj novi DSS", naglasio je Jovanović

Kada je reč o SzS, on je kao upitno označio pitanje prirode Saveza i otvorio dilemu da li se radi o tehničkoj ili programskoj koaliciji, ili je po sredi "nešto između", što vidi kao "najmanje srećno rešenje".

"Imam još jednu rezervu koja nije mala - to malo energije koje je preostalo u narodu nikako ne sme da se potroši uzalud", predočio je Jovanović.

Na pitanje da li to znači da onda nije zadovoljan ovom garniturom u SzS, Jovanović je odgovorio: "U svakom slučaju sam manje zadovoljan ljudima na vlasti".

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vera

Pitam se kako ce bez njih...

2 1

Zoki

Donesena mudra odluka, nakon konsultacija sa Vučićem. Ahahaha...

3 136

Ivan Stefanovic Lajkovac

Volim ove pametne sto se kriju iza nekakvih nadimaka.... Pa za razliku od vas taj covek se bavi ozbiljnom politikom i donosi promisljene odluke. Temeljno gradi nesto sto ce izvuci nasu napacenu zemlju iz provalije u koju nas guraju od 2008 sve jace i jace ( danas nikad jace)

8 101

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo