Ko kaže da je Liga nacija beznačajna? Povećan fond

Ko kaže da je Liga nacija beznačajna? Povećan fond Izvor: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Iako je postojalo dosta skepse kako će izgledati novo takmičenje pod pokroviteljstvom UEFA Liga nacija očigledno da je eksperiment u prva dva kola dao pozitivne rezultate, pa je tako pred treće objavljeno da su povećane novčane nagrade.

Nagradni fond je uvećan za 50%. To znači da će, primera radi Srbija koja se takmiči u C ligi, umesto predviđenih 750.000 evra dobiti za samo učešće milion i 125 hiljada evra, a samim tim i prvo mesto u grupi i prelazak u viši rang biće nagrađeno istim iznosom.

Najveće nagrade, prirodno su u ligi A, u kojoj učestvuje i Hrvatska. Za samo učešće dobija se dva miliona i 250 hiljada evra, pobednik grupe još toliko, a kao šlag na tortu dolazi i pobeda na finalnom turniru na kojem se sastaju prvaci grupa. Prvi šampion ovog takmčenja dobiće čak šest miliona evra, što znači da u ukupnom zbiru, pored laskavog trofeja, najbolja reprezentacija svom savezu doneće 10 i po miliona evra. Pa sada neka neko kaže da je ovo beznačajno takmičenje.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uroš

Ko je ikad rekao da je beznačajna? Selektor?

12 0

Panter

Fudbal se i dalje igra za ljude, navijace, a ne za pare, no kako sad naterati igrace da od brojnih klupskih obaveza sa istim zarom ginu protiv Gibraltara, Srbija i ostalih San Marina ne bi li, mozes misliti, nekom Kokezi zgrnuli milione...Reprezentativni fudbal ljude zanima samo kad su kontinentalna i svetska prvenstva, sve ostalo je bacanje prasine u oci i glupiranje.

18 3

Deki

pa ne igramo protiv reprezentacija koje nisu na nasem nivou. Jedino Matic i Kolarov igraju u klubovima koji su u prvih 10-15 u Evropi, a njih nema veceras. Ostali bi trebalo da imaju motiv.

7 0

* Sva polja su obavezna