Francuski orden za programskog direktora Petnice

Francuski orden za programskog direktora Petnice Izvor: N1

Programski direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić postao je nosilac francuskog ordena u redu Viteza od Akademskih palmi.

Orden mu je danas dodelio ambasador Francuske Frederik Mondoloni, na svečanoj ceremoniji u Ambasadi.

Orden reda Akademske palme ustanovio je Napoleon 1808. godine i njime se više od 200 godina odlikuju akademski radnici, osobe koje su postigle zapažene rezultate na poljima obrazovanja i istraživačkog naučnog rada.

Božić je za N1 govorio o tome šta to priznanje znači za njega i za srpsku nauku.

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petnicar

Bozic jeste kao programski direktor Petnice uradio dosta na promociji Petnice ali njegove kvalifikacije nikada nisu bile bas jasne. Studirao je ETF sto se vidi na njegovom sajtu ali je u njegovoj biografiji tesko pronaci podatak o tome kada i da li je uopste zavrsio te studije. Tako da je besmisleno da se prica o Bozicu kao naucniku i njegovom doprinosu naucno-istrazivackom radu. Ono u cemu je izuzetno dobar je samopromocija u cemu mu je od pomoci i to sto je istaknuti clan Rotari kluba. Lepo je da nekog naseg odlikuju ordenom viteza za nauku i obrazovanje ali nije lepo kad je to iz pogresnih razloga za nekog ko niti se bavi naukom a obrazovanjem je pitanje koliko i moze da se bavi. Petnica je znacajna i jedinstvena ustanova ali joj treba ozbiljna rekonstrukcija. Tu je veliki problem sto decu obrazuju ljudi i vrsnjaci koji nemaju pedagoskog iskustva, koji to rade bez dovoljno strucnog nadzora i gde se puno radi na tome da se deca koja pohadjaju seminare ubede kako su posebni i superiorniji od svojih vrsnjaka, pa ta deca cesto odrastu ubedjena da su pametnija od svih a recimo nikad ni ne zavrse fakultete vez zavrse sa nekim kompleksima, dok s druge strane, deca koja su talentovana a introvertnija cesto "prodju ispod radara" i jer im se pristupa nedovoljno pedagoski a ne uklapaju se u kalup "petnicara".

19 2

Bobo

Ustanovio jos Napoleon. Pa sto ga zatocise na Sv.Jeleni kada je bio tako dobar. Previse ustogljeno i birokratski. Sem ordena ima li neki cek.

4 17

Kukuriku

Sve cestitke Nikola!

40 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo