Sampaoli: Veliki teret na Mesiju, još može da osvoji SP

Sampaoli: Veliki teret na Mesiju, još može da osvoji SP Izvor: Gabriel Rossi, Getty images

Bivši selektor Argentine Horhe Sampaoli uveren je da Leo Mesi i dalje može da osvoji titulu prvaka sveta, iako će fudbaler Barselone u Kataru 2022. imati 35 godina.

Sampaoli je bio selektor na Mundijalu u Rusiji, ali je potpuno izgubio kontrolu nad ekipom i, pošto je jedva prošao grupu, njegov tim u osmini finala izgubio je od budućeg prvaka Francuske.

“Naravno da Mesi i dalje može da osvoji trofej prvaka sveta, ali potreban mu je proces, uzevši u obzir sve što se do sada dešavalo. Drugim rečima, treba nastaviti sa istim procesom i ne prekidati ga u slučaju da se ne osvoji Kopa Amerika. Procesi se ne prekidaju, oni se ispravljaju“, rekao je Sampaoli za Marku u prvom javnom obraćanju posle Mundijala, i potom dodao:

“Za sledeći Mundijal mora da postoji organizacija, neograničeno samopouzdanje i znanje šta je potrebno da bi proces uspeo. Dosta ludila u kojem si gubitnik ako ne osvojiš titulu. Nije tako, ako nastaviš da veruješ, moguće je da se to desi kasnije“.

Sampaoli je 13 meseci bio na čelu Argentine i kaže da je bio izazov za igrače i njega da prate Mesijeve standarde.

“Bilo je neverovatno videti koliko je posvećen. Leo je patio kao niko drugi, bio je to veliki teret za njega što nismo mogli da budemo uspešni kao tim. Imati najboljeg na svetu u timu tera i ostale na maksimalni trud, moramo da se potrudimo da budemo na njegovom nivou. Sa njim u timu proazi se praštaju“, dodao je Sampaoli.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čava

Mesi možda i može, ali ti nesrećo svetskog fudbals, nikad!

1 0

* Sva polja su obavezna