Bron: Markjonijeva smrt je uticala na Ferari

Bron: Markjonijeva smrt je uticala na Ferari Izvor: Dan Istitene/Getty Images

Bivši tehnički direktor Ferarija Ros Bron smatra da je bez sumnje smrt Serđa Markjonea uticala na nastupe tog tima u šampionatu Formule 1.

Serđo Markjone je preminuo u julu posle kratke bolesti, a to je i po mišljenju Rosa Brona bilo ključno da nastupi Ferarijevih vozača drastično oslabe kako je tekla sezona. 

Posle smrti Markjonea 25. jula, Ferari je napravio samo jednu pobedu i to u Belgiji. Tada je trijumfovao Sebastijan Fetel dok je na svim ostalim trkama slavio Luis Hamilton koji je zbog toga i veoma blizu titule. 

"Jasno je da je i čak i iz nekih površnih analiza da je način na koji se auto Ferarija ponaša da je u pitanju veoma tehnički komplikovana mašina. Zahvaljujući naporima u poslednjih nekoliko godina deluje da se taj tim približio tehničkim performansama Mercedesa. Čak je i Ferari i pouzdaniji nego ranije. Onda se pitate u čemu je problem? Nema sumnje da je Ferari u šoku zbog smrti Serđa Markijonea. On je bio veoma važan za tim", kazao je nekadađnji direktor Ferarija Ros Bron.

"Ja sam osetio mnogo kriza u Ferariju i ono što sam naučio je da u ovom trenutku svi moraju da se ujedine. Treba da svi gledaju unapred bez traženja krivca", poručio je Bron. 

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BRATiJA

I prošle godine 🤔

2 3

* Sva polja su obavezna