Meteorit vredan 100.000 dolara koristio kao - držač za vrata

Meteorit vredan 100.000 dolara koristio kao - držač za vrata Izvor: Tanjug/Mackenzie Brockman/Central Michigan University via AP

Univerzitetska profesorka geologije sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je da je desetak kilograma težak komad kamena, koji se koristio kao držač za vrata više od 30 godina, zapravo meteorit čija vrednost dostiže i do 100.000 dolara.

"Ovo je najvredniji primer koji sam ikad u životu držala u ruci, novčano i naučno, rekla je Sirbesku u izjavi za medije, naglasivši da je od početka znala da je reč o "posebnom kamenu".

Dodala je da slučajeva u kojima ljudi dolaze na procenu kamena na njeno odeljenje ima mnogo, ali da su retki oni u kojima to kamenje nije obično kamenje.

Vlasnik meteorita, koji je odlučio da ostane anoniman, rekao je profesorki da je kamen dobio 1988. godine, kada je kupio farmu u Edmoru, u Mičigenu.

Pređašnji vlasnik ispričao mu je da je video, u društvu svog oca, pad meteorita na njegovu farmu u ranim 30-im godinama prošlog veka, piše Huffington Post.

Tagovi: meteorit , mičigen , kamen

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mladen

Ja sam naso pre mesec dana meteorit tezine oko 250grama ali kome ga prodati

0 0

Gero TZ

Uhhh, dobar za češanje svinja.

2 1

Miki

Opet taj novac! Kada ce bre vise da prestanu da pridaju svakoj stvarcici na ovom svetu vrednost u novcu! Stvarno ste dosadni....

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo