"Vauferendum" u Londonu: Stotine pasa protiv Bregzita

"Vauferendum" u Londonu: Stotine pasa protiv Bregzita Izvor: Reuters/Clodagh Kilcoyne

Stotine pasa svih vrsta i njihovi vlasnici defilovali su u Londonom tražeći novo izjašnjavanje o Bregzitu, tokom šetnje popraćene lajanjem, prozvane "vauferendum".

Autor inicijative Danijel Elkan je objasnio da je želeo da omogući najveći lavež na svetu, iskoristivši neumerenu ljubav Britanaca prema ljubimcima, kako bi blokirali Bregzit.

Noseći evropske zastave, demonstranti i njihovi ljubimci, od kojih su neki nosili plavu odeću sa žutim zvezdama, defilovali su centrom britanske prestonice do parlamenta.

"Na ovaj dan pokazujemo da ne podržavaju svi Bregzit", dodao je jedan od učesnika protesta, Alaster  Kempbel, u pratnji Skaja, kavalirskog španijela kralja Čarlsa. Kempbel je, podsetimo, bio portparol laburističke vlade tokom devedesetih i dvehiljaditih.

Parada pasa je održana dve sedmice pre velike manifestacije, predviđene 20. oktobra u Londonu, kada će se samo ljudi zalagati za organiziranje novog glasanja o Bregzitu.

Iako je vlada premijerke Tereze Mej odlučno odbacila taj prijedlog, on je sve popularniji među Britancima, zabrinutim za posledice Bregzita, previđenog za 29. mart 2019.

Organizatori 'vauferenduma' će Dauning Stritu predati peticiju kojom traže novi referendum, s potpisima pasa i njihovih vlasnika.

"Znamo da će Bregzit biti strašan za ljude, a mogao bi biti i za ljubimce", naglasio je jedan od organizatora 'vauferenduma' Dominik Dajer.

Nedovoljan broj veterinara, više cene nege i hrane i ukidanje evropskog pasoša za životinje su deo  scenarija koji bi mogao da usledi nakog izlaska Britanije iz EU.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lena

Postene ,dobre I realne ljude nema ko da prati osim najboljih cetveronoznih prijatelja.

5 0

Voša

Svako ko malo bolje razmisli, shvata da za GB nije najbolje rešenje da budu van EU

9 5

zor

Teško glupiranje.

5 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo