Austrija "preporučila" Iračaninu da održava brak na daljinu

Austrija "preporučila" Iračaninu da održava brak na daljinu Izvor: Pixabay
(ilustracija)

Dvadesetčetvorogodišnjem Iračaninu oženjenom državljankom Austrije vlasti su odbile zahtev za azil i preporučile mu da bračnu vezu nastavi da održava putem telefona i interneta iz Iraka, piše lokalna štampa.

Služba za azil je ocenila da mladić, suprotno njegovim tvrdnjama, nije u opasnosti u svojoj domovini, napomenuvši da mu njegov nedavno sklopljen brak sa austrijskom državljankom ne daje pravo na azil.

Kako piše dnevnik "Gornjoaustrijske novosti" koji se poziva na administrativnu odluku, vlasti su otišle dalje u svojoj analizi.

"Zanimanje koje ste pokazali za očuvanje braka sa austrijskom državljankom, uprkos vašem povratku u Irak, može se ostvariti na više načina, kao na primer putem Skajpa i povremenim posetama", navele su vlasti.

Podnositelj zahteva za azil koji se u aprilu oženio s volonterkom koju je susreo u prihvatnom centru gde je bio smešten i koji je u Gornjoj Austriji počeo da uči za kuvara, planira da uloži žalbu.

Motivi i sadržaj nekih odluka koje su donele austrijske službe zadužene za obradu zahteva za azil bile su na meti kritika poslednjih meseci.

Tagovi: azilanti , Irak , Austrija , Brak , azil

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sekvoja

Ne zaboravite da iako 70 godina učimo pogrešno, kaplar sa brčićima JESTE. AUSTRIJANAC! Nije to sve slučajno.

12 8

Sorta

Zašto ne, to je svojevremeno činila i Austrougarska kraljica...

33 4

Markan

Sprdnja

20 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo