Lorenco: Zastrašujuće, ne znam da li ću voziti

Lorenco: Zastrašujuće, ne znam da li ću voziti Izvor: © 2018 Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Horhe Lorenco izjavio je da je blizu toga da donese odluku da propusti Veliku nagradu Tajlanda posle ozbiljnog pada tokom drugog slobodnog treninga.

Lorenco je u padu zadobio kontuziju zgloba leve ruke i članka desne noge, kao i modrice, a već je bio nedovoljno spreman za 15. trku sezone posle udesa u prvoj krivini trke u Aragonu pre desetak dana. Španac je odmah posle pada prebačen u bolnicu, a na pitanje da li će se vratiti na motor u subotu odgovorio je da najverovatnije neće.

Da me sada pitate, rekao bih ne. Zbog prethodne fakture, povreda je sada lošije, nije ništa slomljeno, ali osećam veći bol. Pored toga, zadobio sam povrede levog zgloba i desnog članka i ne mogu da stanem nogu. Zbog toga bih sada rekao ne, ali ne želim da brzam, sačekaću da vidim kako ću se osećati ujutro“, istakao je Lorenco.

Petostruki svetski šampion istakao je i da je imao sreće što nije zadobio teže povrede u zastrašujućem udesu.

Bilo je zastrašujuće, bio sam uplašen. Uplašio sam se za svoje stopalo jer me je mnogo bolelo. Pao sam na leđa i na stopalo, mnogo sam se okretao. Desno stopalo me je mnogo bolelo, ali sam potom shvatio da se stanje nije pogoršalo. Zbog toga sam srećan“, naglasio je Lorenco.

Lorenco je otkrio da je uzrok za njegov pad bio mehanički problem, dok je tim menadžer Davide Tardoci istakao da nije u pitanju bila greška španskog motocikliste. Tardoci, međutim, nije želeo da otkrije tačan uzrok, ali je rekao da je istraga u toku i da se u timu ne brinu da bi moglo da se ponovi.

Mogao sam da imam više sreće, ali i da imam manje. Pokušavamo da budemo pozitivni. Možda postoji mala šansa da bih mogao da vozim. Ako ne, definitivno ću pokušati u Japanu, mislim da ću tada biti bolje nego kada sam došao ovde“, istakao je španski motociklista.

Akcija u Buriramu se nastavlja u subotu u 4 časa, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna