Trivan: Izmenama zakona lakše do sredstava iz IPARD fonda

Trivan: Izmenama zakona lakše do sredstava iz IPARD fonda Izvor: N1

Izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine stvaraju formalno-pravni uslov konkurisanje za dobijanje sredstava iz evropskog fonda IPARD u skladu sa određenim merama zaštite životne sredine, izjavio je resorni ministar Goran Trivan.

"Smisao izmena je to je da bismo našim individualnim gazdinstvima i fizičkim licima mogli da pomognemo da ispune sve što je potrebno da bi mogli da participiraju i traže sredstva iz ovog fonda", rekao je Trivan u Skupštini Srbije obrazlažući predloženi zakon.

On je naveo da je reč o sredstvima IPARD-a koja mogu dobiti fizička lica, odnosno nosioci porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva, ali i zemljoradničke zadruge.

Govoreći o Sporazumu o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa on je kazao, da je potpisnik tog sporazuma 119 zemalja i da je u pitanju zaštita 255 vrsta ptica, od kojih se skoro polovina seli kroz Srbiju.

On je rekao da se Srbija nalazi na putu gnezdilišta tih ptica i zimovališta i da želi da spreči krivolov, jer su te ptice veoma važne za biodiverzitet Srbije i drugih zemalja.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u zaštiti životne sredine i očuvanju prirode, za šta je Trivan kazao, da je od velikog značaja i da ima mnogo ekoloških polja u okviru kojih se može razviti dobra saradnja dve zemlje.

On je govoreći o Sporazumu o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, rekao da u Srbiji ima 52 vrste tih sisara koji su izuzetno važni za ravnotežu u prirodi.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zlopamtilo

Da li vam je poznato da Beograd nema odgovarajuću kanalizaciju i da sve komunalne otpadne vode , neprerađene završavaju u Dunavu? Tako stoje stvari i sa Novim Sadom i ostalim opštinama koje imaju "kanalizaciju " poput glavnog grada .....Zašto je to tako?

4 316

Komentar zutog

Ovaj covek zna sta radi. Treba sto pre smeniti. Ne uklapa se.

4 146

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo