Velika očekivanja od namenske, nada u milionsku zaradu

Očekivanja od namenske industrije u vladi Srbije su i ove godine visoka. Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da se nada da će odbrambena industrija Srbije ove godine ostvariti zaradu od više od 600 miliona dolara.

Izvor: N1

Nakon obilaska fabrike Prva iskra - namenska u Bariču Vulin je naveo da je odbrambena industrija jedan od prioriteta Srbije i da će država nastaviti da ulaže u tu oblast. 

Obeležavajući osamdeset godina od početka rada, u fabrici Prva iskra otvoren je novi pogon za sušenje brizantnih eksploziva. U rukovodstvu fabrike kažu da je njihov ekploziv uvek bio vrhunskog kvaliteta, što, kako navode, pokazuje činjenica da će ove godine u Francusku biti izvezeno više od 350 tona. U kompaniji navode da se posebna pažnja posvećuje bezbednosti.

"Za ovih 80 godina ovde je ukupno bilo 13 žrtava. Slične fabrike su imale nekoliko desetima žrtava. Ovde se preduzimaju sve mere. Kažem, i tih 13 uvek je to bila neka ekscesna situacija usled nediscipline, neodgovornosti, nikada se nije desila nesreća direktno u proizvodnji, jer je proizvodnja visoko obezbeđen proces", kaže direktor Prve iskre - Namenska Stanoje Biočanin.

Fabriku je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji navodi da će Srbija nastaviti da ulaže u odbrambenu industriju i da od Sjedinjenih Država, preko Rusije, do zemalja regiona, svi kupuju srpski eksploziv, municiju i složene borbene sisteme.

"Zahvaljujući politici vojne neutralnosti, mi danas možemo da kupujemo na bilo kom tržištu, ali isto tako i da prodajemo na bilo kom tržištu. Takva politika će se nastaviti, takva orijentacija će se nastaviti i zahvaljujući takvoj politici Srbija će moći da radi, da raste i da napreduje", kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Prema podacima Vojske, Srbija izvozi više od 90 odsto proizvodnje svoje odbrambene industrije.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stormtrooper

Pre bih rekao da je zapad dao zeleno svetlo za trgovinu na svetskom tržištu.

145 0

Zoki

Nada u milionsku zaradu? Osmeh na licu AV-a. Koliko od tih 600 miliona Evra ide njemu i stranci?

8 143

Zaboravljeni

A stecaj u kragujevackim KAMIONIMA GDE SU NASE PLATE?A STA JE SA STAZOM? Mi smo, znaci, "paraziti i rak rana ovog drustva", neko rece jednom,,,

11 381

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo