Uhapšeno sedam policijskih službenika zbog primanja mita

Uhapšeno sedam policijskih službenika zbog primanja mita Izvor: REUTERS/Benoit Tessier/Ilustracija
(ilustracija) (arhiva)

U dve odvojene akcije, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su sedam policijskih službenika, od kojih je pet osumnjičeno za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, a dva službenika zbog primanja mita.

Kako je saošteno iz MUP-a, u prvoj akciji uhapšeni su R.Đ. (48), S.N. (40), D.M. (38), I.Đ. (44) i Ž.P. (41), saobraćajni policajci zaposleni u Policijskoj stanici Lazarevac zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da su oni, od više učesnika u saobraćaju koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima kako im ne bi pisali kazne.

U drugoj akciji policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su Z.P. (44) i D.J. (38), policijske službenike Policijske stanice Stari Grad, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita.

Sumnja se da su njih dvojica primali novac od G.Z. i B.S., osumnjičenih za krivična dela prevare, kao i od njima bliskih osoba, kako prema njima ne bi preduzimali zakonom predviđene mere i radnje, navodi MUP.

Postoje osnovi sumnje da su dvojica policajaca dostavljali podatke o osobama koje su prijavljivale krivična dela prevare, koja su, kako se sumnja, G.Z. i B.S. sa još trojicom saučesnika vršili na teritoriji Beograda.

G.Z. i B.S. se terete da su građane obmanjivali pri brojanju novca kod kupovine ili prodaje deviza, na taj način što su, simulirajući ponovno brojanje, zadržavali deo novca za sebe.

Nakon dobijenih podataka iz evidencija MUP-a o oštećenim građanima, G.Z. i B.S. su ih pronalazili i na njih, kako se sumnja, vršili uticaj da odustanu od podnetih krivičnih prijava, obećavajući im pritom vraćanje uzetog novca.

Svim osumnjičenim određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BB

Kad za to sazna Dr Nesa. Zar u njegovim redovima moze da ima korumpiranih? Zar nisu poostrili zakon da ako policajcima ne mogu da daju plate onda neka uzmu sami.

1 0

ZIKA

U cuprijskom supu za saobrscaj bi trebali sve da pohapse pojedini policajci su na platnom spisku kopacima peska to jest onima sto neovlasceno eksploatisu rudno bogatstvo u opstini Cuprija a najvise u selima preko Morave prema Jagodini.

15 3

Goxy

Lopovi uhapsili lopove :))

39 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo