Hajrić: Vučić o Kosovu - priprema terena za novu inicijativu

Hajrić: Vučić o Kosovu - priprema terena za novu inicijativu Izvor: N1

Sociolog Dario Hajrić, ocenjujući deo govora Aleksandra Vučića na Glavnom odboru Srpske napredne stranke o Kosovu, rekao je u Novom danu da je to priprema terena za novu inicijativu koju će preduzeti.

On dodaje da će verovatno doći do zaokreta u kosovskoj politici, ali smatra da se to neće desiti iza kulisa.

"To je proces koji se odvija već neko vreme, a to je lagani hod ka priznanju Kosova, u ovoj ili onoj formi. Jedini preokret se dešava pred kamerama, kao predstava za javnost", smatra Hajrić.

Komentarišući jučerašnje Vučićeve izjave u vezi sa Kosovom, Hajrić kaže da predsednik "nije objasnio šta se sada to desilo".

"Postavlja se pitanje koja tačno njegova politika u vezi sa Kosovom pošto ih je toliko izmenjao tokom godina - imali smo da nećemo priznati nezavisnost, pa smo imali biće razmena teritorija, pa će biti podela, pa će biti nekakvo razgraničenje. Nije jasno šta je od svega toga konkretno doživelo poraz, je li sve to doživelo poraz?", pita se Hajrić.

S tim u vezi, komentarišući predsednikovu izjavu da "Srbi više vole da plaču", Hajrić ocenjuje da su opet, po Vučiću, krivi građani, a koji se, kako kaže, zapravo ništa i ne pitaju.

"Jedini pregovarač zapravo je predsednik i on je taj koji stalno uzima na sebe svu odgovornost. Govori da pregovara sa svim mogućim faktorima, ide na sve moguće adrese, ali kad nešto ne valja na kraju smo nekako krivi mi", navodi Hajrić.

Prema mišljenju Hajrića, unutrašnjeg dijaloga o Kosovu nikada nije ni bilo.

On dodaje da je nejasno da li je došlo do zastoja u Briselu, između vlasti u Beogradu i Prištini ili na liniji sa SAD.

"Predsednik nam je rekao, sa velikim žaljenjem, kako se sad svašta nadvija nad Srbijom. Opet nam nije rekao šta se to tačno nadvija, izuzev možda onih letećih automobila iz Kine", zaključio je Hajrić.

Pogledajte snimak celog gostovanja:

Izvor: N1

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gero TZ

To što se svašta nadvija nad Srbijom to je njegov blef o teškim uslovima rada u kojima je morao doživeti neuspeh. Međutim, ovakve izjave u pravno uređenim državama se kvalifikuju kao uznemiravanje i zastrašivanje javnosti.

23 372

Ateista

@Gero TZ a i sledila bi ostavka!

11 57

Kosta

Svaka cast, ozbiljna i precizna analiza!

84 293

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo