Jura demantuje da premešta deo proizvodnje u Albaniju

Da li radnici Jure ostaju bez posla? Lokalni mediji sa juga Srbije prenose da će otkaze dobiti 350 radnika zbog, kako navode, premeštanja dela proizvodnje u Albaniju. Jura, te navode - demantuje.

Izvor: N1

Kompanija Jura demantovala je da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike.

Kako je u zvaničnom saopštenju Jure navedeno, u toj kompaniji neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela proizvodnje u Albaniju.

Lokalni portal Jugmedija je objavio da će fabrika Jura, otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu premestiti u Albaniju.

To je pokrenulo pitanja o kojima se u Leskovcu već dugo nagađa.

Informacija koju su preneli lokalni mediji došla je iz fabrike, nezvanično. Zvanično, tri dana nakon što je objavljena saopštenjem iz Jure demantuju selidbu.

Predstavnike Jure u Leskovcu ekipa N1 videla je samo na slici. Slika je sa otvaranja novog pogona, a upravo je to pokrenulo priče o preseljenju: tvrdnje radnika i predstavnika sindikata "Sloga" da je u novom pogonu bilo mašina, ali su demontirane.

"Pogon koji je već napravljen je bukvalno prazan. Nema nijedne mašine, nema ni naznaka da će tu neko da radi", kazao je Ivan Krstić iz sindikata "Sloga".

Danas zato potresi oko fabrike, a radnici unutra dok su na pauzi za kafu preko ograde odgovaraju da njima nije saopšteno da se proizvodnja izmešta.

"Nije. Ne seli se, mi ne bi radili da se seli...", kažu.

Od izmeštanja proizvodnje i otpuštanja radnika u Juru u Leskovcu se strahuje jer je upravo ovo mesto sa najviše zaposlenih u gradu.

"3.500 radnika je ogroman broj, to znači da se izdržava 3.500 porodica. Jura je veoma značajna, preseljenje bi bilo katastrofa za Leskovac", kaže Milica Ivanović, urednica portala Jugmedia.

Da do katastrofe ipak neće doći uverava i leskovački gradonačelnik. On je još pre Jure i informacije o 700 novih radnih mesta demantovao informacije o preseljenju i izneo podatak da će ih biti još 1.000.

Da li će neki od zaposlenih kada im istekne ugovor u međuvremenu ostati bez posla, nema odgovora.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vihor

Gradonacelnik Le je najveci promasaj u istoriji Le!Ostavka odmah!

68 183

selim se sa Kosova zbog Vucica

Zasto ovo SNS kao ovaj u Leskovcu pricaju u futuru?. Bice jos 1000 radnih mesta i zgrada ali sve u buducnosti, na sveti nikad. Izgleda uveliko SNS sprovodi predizbornu kampanju.Prpaaaa

109 374

mohikanac

Pa,jedino je jos Albanija i ostala iza nas ,al i to nece skoro.

110 227

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo