REM: Rijalitiji se ne zabranjuju nigde, pa neće ni u Srbiji

REM: Rijalitiji se ne zabranjuju nigde, pa neće ni u Srbiji Izvor: N1

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić uputila je otvoreno pismu ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, u kojem navodi da se rijaliti programi ne zabranjuju nigde, "pa neće ni u Srbiji".

Pokušaj da se neki program ili format, bilo koji, unapred uredi, da mu se unapred sankcioniše sadržaj, jako liči na cenzuru, navodi Zekić u pismu.

Uostalom, evropska, kao i svaka druga medijska regulativa koja počiva na demokratskim vrednostima, dodala je ona, zabranjuje a priori kontrolu programa, baš zato što takva kontrola suštinski znači cenzuru.

"Regulativa se, po pravilu, ne donosi za pojedinačne emisije ili formate, jer takva vrsta postupanja, bez obzira na to što je u nekom trenutku pravi lek za postojeći problem, može lako da sklizne, hajde to da ponovimo, u cenzuru. I to je, dragi neobavešteni ministre, suština našeg odbijanja da postupimo po vašem naređenju", naglasila je Zekić.

Nema šanse da bilo šta slično uradimo, između ostalog i zato što u REM ne sede ljudi koji se, kada čuju reč "mediji" hvataju za pištolje, napisala je Zekić.

Komentara 230

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ruzicasto

Zahvaljuje vam se Mitrovic!!!!!

4 0

Marko

Niko ni ne trazi ukidanje rijalitija, vec njihovo izmestanje iz udarnih termina televizija koje su dobile nacionalnu frekvenciju, na cisto komercijalne kanale.

10 0

Cv na videlo!

A vase biografije nema na sajtu rema, cudno,zar ne?

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo