Rumuni protestuju protiv skupih multimedijalnih fontana

Rumuni protestuju protiv skupih multimedijalnih fontana Izvor: Tanjug/AP/Vadim Ghirda

Na centralnom Trgu unije u Bukureštu u četvrtak su svečano pušene u rad nove fontane koje su naišle na kritike dela javnosti koji ih ocenjuje kao preskupe, piše BIRN.

Mermerne fontane na Trgu unije otvorene su u četvrtak uz multimedijalni spektakl i koncert Simfonijskog orkestra Bukurešta, nakon višemesečnog renoviranja koje je koštalo sedam miliona evra, piše BIRN.

Kompleks se sastoji od 44 fontane u krugu od 1,4 kilometara, i gradske vlasti glavnog grada Rumunije tvrde da je to najveći kompleks fontana u Jugoistočnoj Evropi.

Na fontanama će se svakog vikenda odigravati multimedijalne predstave, dokle god vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Na južnoj, severnoj, južnoj i istočnoj strani trga postavljeni su tzv. “vodeni zidovi” na kojima će se odvijati video i laserske projekcije.

Projekat je, međutim, naišao na oštre kritike dela javnosti, a grupa građana okupila se na svečanom otvaranju u četvrtak uveče kako bi izrazila protest zbog toga što je novac uložen u nove fontane umesto u škole i bolnice.

Izvor: YouTube/Stefan C

Tagovi: bukurešt , fontana

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko Marko

Zamolio bih N1 da postavi paralelno snimke fontane na Slaviji (u Beogradu) i u Bukurestu, kako bi gradjani mogli da uoce razliku u kvalitetu. S obzirom da je ova u Bukurestu veca, neka se gledaoci usredsrede samo na centralni deo fontane, te ce tako imati jasnu razliku. Za nasu bi se moglo napisati - Za koga je, dobra je. (s obzirom da se zvanicno vecini gradjana dopala)

25 1

Nikola

Srbi ćute, nama je sve super!

51 1

MV

Ovo je fontana svaka cast Rumuni i vredi koliko kosta a ne ova nasa naslaviji,odose nam Bugari.

17 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo