Stanarima hotela Bristol ponuđen privremeni smeštaj

Stanarima hotela Bristol ponuđen privremeni smeštaj Izvor: N1

Stanari hotela Bristol održali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu odbrane, na kome im je, kako su rekli za N1, ponuđeno da se dodeli privremeni smeštaj do konačnog rešenja stambenog pitanja.

Jedan od stanara, Radivoje Stojanović, je rekao da su neki ovu ponudu prihvatili, a neki ne. On je za N1 poručio da je zadovoljan jer će napokon izaći iz četiri zida, ali da je nezadovoljan jer mu zakonski sleduje dvoiposoban stan.

Međutim, pojedini stanari hotela kažu da nisu dobili poziv na razgovor u Ministarstvu odbrane. Jedan od njih, Dragan Stojanović, za N1 je rekao da na razgovor nije pozvan jer je o problemu govorio u javnosti. Takođe je naveo da je dobio obaveštenje da se za 15 dana iseli iz Bristola, iako je tu živeo 27 godina. On je reporterki N1 pokazao rešenje koje je dobio, da tu može da živi i rekao da neće da napustiti Bristol sve dok ne dobije zakonsko rešenje da se iseli.

Pored toga, pojedini stanari koji su pozvani na sastanak, ali nisu mogli da dođu, dali su punomoćje svom advokatu, kome je, međutim, bilo zabranjeno da uđe i prisustvuje sastanku. Advokat je za N1 rekao da je to kršenje zakona i Ustava, jer, navodi, zakon propisuje da je on u obavezi da zastupa svog klijenta koji ga je angažovao.

Podsećamo, hotel je prestao sa radom u avgustu, jer zgrada odlazi u ruke Beograda na vodi. Zato iz Bristola mora da izađe 30 porodica vojnih lica, koje su izbegle devedesetih, a tada ih je vojska u Bristol smestila privremeno.

Sastanak je pratila reporterka N1 Jelena Mirković:

Izvor: N1

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

igi

Nesto tu meni nije jasno, kako neko moze u privremenom smestaju da bude preko 20 godina i kako nekom upste moze da sleduje stan. Stan se valjda kupuje poslednjih 30 godina kao sto vise nema samoupravljanja nema ni besplatnih stanova. A ako ima evo ocu i ja jedan.

12 4

W W

Nikad veći, privremeni smeštaj.

9 104

Ba

Vlast sns=kriminal.

18 171

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo