Mali: Od oktobra će svi imati nikad veće penzije

Mali: Od oktobra će svi imati nikad veće penzije Izvor: N1

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji od oktobra imati "nikad veće penzije".

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da će se u zavisnosti od rezultata u budžetu, i naredne godine razmišljati o daljem povećanju penzija.

Upitan kada će biti ukinut Zakon o privremenom umanjenju zarada u javnom sektoru, Mali je kazao da će o tome razgovarati sa delegacijom Međunarodnog monetanog fonda (MMF) koja će boraviti u Beogradu naredne nedelje.

"Cele naredne nedelje razgovaraćemo o tome i do kraja septembra izaći ćemo i sa tim predlogom", kazao je ministar.

Komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, Mali je ocenio da je to u "svakom pogledu istorijska poseta".

"Predsednik Kine Si Đinping je rekao da postoji ogromno poverenje između njega i predsednika Vučića i da je to osnova za čelično prijateljstvo Srbije i Kine. Nikad bolji politički odnosi prelivaju se i na ekonomsku sferu, potpisali smo 11 sporazuma vrednih više od tri milijarde dolara, vidite koliko je to novih radnih mesta i podsticaja za našu privredu", kazao je Mali.

On je ocenio da je jedna od važnih poruka posete srpske državne delegacije Kini i to da Srbija ne želi da promaši četvrtu industrijsku revoluciju kao nešto što kako je ocenio, menja budućnost sveta i obezbeđuje siguran posao mladim generacijama.

Komentara 93

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zlaja

Kad vracate oteto

1 0

Optimist

Ma koga obmanjuju? Pa normalno penzionere ! VEĆE PENZIJE A MANJA NOMINALNA VREDNOST.!!!

9 0

Milić

Ovaj čovek je baš mračan lik. Kad god nešto izjavi , mene neka jeza uhvati.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo