"Poslednji Mohikanci" idu u Strazbur da se žale na vlast SNS

Od 165 lokalnih samouprava, opština i gradova u Srbiji, u samo sedam Srpska napredna stranka nije na vlasti. Između ostalog u Šapcu, Paraćinu i Čajetini čiji su se gradonačelnici, odnosno predsednici opština, kažu, našli na udaru SNS-a. Tvrde da se građanima na lokalu krše ljudska i politička prava i slobode zbog čega idu u Strazbur da se žale.

Izvor: N1

Poziv gradonačelniku Šapca stigao je baš danas, pa će 6. novembra podneti izveštaj na sednici Kongresa Saveta Evrope.

Predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, SNS i mediji pod njenom vlašću nazivaju “vođom kriminalnog klana na Zlatiboru”, predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića “Don Paunom iz Paraćina”, dok gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da svakog dana čeka da ga uhapse.

“Ono što mi možemo da kažemo ovde je da smo jedino mi pretekli”, istakao je Zelenović na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

“Mi smo vam poslednji Mohikanci i mi ćemo svedočiti o tome kroz šta prolazimo”, kazao je gradonačelnik Šapca.

milan stamatović Izvor: N1

Stamatović dodaje da su zasad živi, ali da je pitanje šta će biti u budućnosti kad im “crtaju mete na čelo”.

Poslednji Mohikanci zato će u Strazbur. Na debatu "Gradonačelnici pod pritiskom" u Savetu Evrope ide onaj kog u Šapcu naprednjaci, kako kaže, pokušavaju da smene ne birajući način.

Tvrdi Zelenović da koordinatori SNS-a, izvesni Zelja i Malović, i pre i tokom i posle izbora prete građanima, podmićuju ih i ucenjuju, za šta gradska uprava navodno ima i dokaze koje će gradonačelnik poneti u Strazbur.

“Mi smo napravili jednu posebnu službu koja u ovom trenutku prikuplja izjave od svih odbornika u Skupštini grada, i u drugim skupštinama koji će dokumentovati sve pritiske, sve pretnje, ucene i ubeđivanja da promene stranu”, objasnio je Zelenović.

saša paunović Izvor: N1

Traže pomoć međunarodnih institucija, jer domaćim očito više ne veruju. I očekuju da Savet Evrope preduzme konkretne korake, da možda pošalje misiju u Srbiju, te da utvrdi na terenu ima li kršenja političkih prava i sloboda.

“To nije samo neprijatnost, jer kasnije ta konstatacija ulazi i u priču o pregvorima i pridruživanju EU”, ističe Saša Paunović. “Jer, vi ne možete da budete član EU, a da niste ispunili standarde Saveta Evrope oko ljudskih prava i sloboda, i to je onda konkretna neprijatnost.”

A toga se, uvereni su, predsednik Vučić najviše plaši.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

John doo

Pravda za normalne ljude molim

10 0

Aleks

Treba napisati predstavku Strazburu pa da formiraju predmet "Nedozvoljen uticaj botova na javnost u Srbiji i posledice takvog uticaja". Kao dokaze priloziti sendvic i novcanicu od 1000 dinara!

82 292

Mirko

Bravo za jedine poshtene ljude u ovoj drzavi koji imaju hrabrosti da se suprostave nepravdi.

137 305

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo